Masser af Champions League-håndbold på TV 2

TV 2|SPORTEN byder på en masse Champions League-håndbold i februar og marts. Hver weekend byder på Viborgs eller Ikasts kvinder, som er kvalificeret til det afgørende gruppespil, hvor også FCKs herrer kan opleves.

Rikke Skov, Viborg.

Lige nu handler det om herrernes VM-slutrunde i Kroatien. Danmark er klar til semifinalen, men allerede fra lørdag 7. februar gælder det i stedet Champions League, hvor tre danske hold har kvalificeret sig til det afgørende gruppespil. På herresiden er det FCKs danske mestre, mens Viborgs og Ikasts kvinder er landet i samme gruppe - og faktisk støder de to kvindelige mandskaber sammen, når TV 2 indleder Champions League-dækningen 7. februar.

I Ikast-Brande Arena skal værterne spille op til deres allerbedste for at true Danmarks pt. bedste hold. Intet ser i øjeblikket ud til at kunne stoppe Bojana Popovic, Grit Jurack, de norske Lunde-søstre og resten af det fantastiske Viborg-hold, men måske skal der netop et håndboldbrag til at tænde det stjernespækkede Ikast-hold, der blandt andet tæller de norske profiler Gro Hammerseng, Katja Nyberg, Tonje Nøstvold og Ragnhild Aamodt. Kampen kan ses fra kl. 16.10.

Lørdag 14. februar lægger Viborg selv halgulv til, når det kroatiske mesterhold Podravka kommer til domkirkebyen. Kroaterne skal besejres, hvis Viborgs realistiske håb om semifinale i årets Champions League skal bevares – og det suveræne danske mesterhold er da også favoritter. Kampen vises direkte på TV 2 fra kl. 14.05, hvorefter FCKs herrer spiller deres tredje kamp i hovedrunden.

FCK har fået kærligheden at føle i de første to kampe, som endte med to Hamburg-sejre, og nu venter russiske Medvedi, der stort set er identisk med det russiske landshold, som lidt skuffende måtte nøjes med at spille om sekundære placeringer ved VM. Ikke desto mindre er Medvedi et fremragende mandskab, så Steinar Ege, Klavs Bruun Jørgensen og resten af FCK-mandskabet skal spille op til deres allerbedste, hvis der skal sættes to point ind på Champions League-kontoen.

Lørdag 21. februar tager Ikasts kvinder imod Podravka, og lørdagen efter er der formentlig topopgør i gruppen, når Viborg tager imod det legendariske østrigske mesterhold Hypo Niederösterreich, der sidste år nåede Champions League-finalen, men tabte til Zvezda Zvenigorod.

Når de to semifinalister fra gruppen skal findes 14. og 21. marts, er TV 2 naturligvis også med. Lørdag 14. marts gælder de endnu en danskerduel, når Viborg tager imod Ikast, og 21. marts kan Viborg og Hypo meget vel spille om gruppens førsteplads i Viborg Stadionhal.