Markante værter i front for dagligt aktualitets-talkshow på TV 2

Værterne i TV 2s kommende aktualitets-talkshow er (fra venstre) Jes Dorph-Petersen, Petra Nagel, Abdel Aziz Mahmoud og Natasja Crone. (Foto: Ulrik Jantzen / TV 2)

Værtsparrene bliver Natasja Crone og Abdel Aziz Mahmoud samt Petra Nagel og Jes Dorph-Petersen, når TV 2 i august åbner for et dagligt, aktuelt talkshow.

Mandag 19. august har TV 2 premiere på et nyt, dagligt talkshow, hvor markante værter vil få os til at se dags- og tidsaktuelle historier fra nye perspektiver og give os en god historie at dele ved middagsbordet og med vores kolleger. Samtidig er programmet klar til at skubbe til både seernes og værternes egne holdninger og synspunkter.

De to værtspar, som på skift står i spidsen for det nye journalistiske aktualitetsprogram, er Natasja Crone og Abdel Aziz Mahmoud samt Petra Nagel og Jes Dorph-Petersen.

- Det er i meget høj grad værternes personligheder, skarphed, humor og nysgerrighed – og den dynamik, som er så stærk hos netop disse to værtspar – der skal kendetegne TV 2s nye aktualitetsshow. Vores værter er undersøgende, undrende og udfordrende, når vi hver aften vender dagens talk of the town-emner. Værterne vil prikke til seernes og deres egen tvivl, og de siger højt, hvis de selv ændrer en fastlåst holdning. Men seerne vil aldrig være i tvivl om, at værterne står på solid og sikker journalistisk grund, siger TV 2-redaktør Henriette Ladegaard-Pedersen og fortsætter:

- Vi har mange tanker og gode ideer, men vi er ikke færdige med at udvikle på formatet endnu. Det eneste, vi er helt sikre på, er, at vi har samlet det helt rigtige værtshold til opgaven, og sammen med dem ser vi frem til at udvikle formatet hen over sommeren, siger Henriette Ladegaard-Pedersen.

Det nye aktualitets-talkshow sendes i to dele mandag-fredag klokken 17.20 og klokken 18.25, hvor TV 2 i dag sender ’Go’ aften Danmark’. Om det nye talkshow får programtitlen ’Go’ aften Danmark’ eller en anden titel, er ikke afgjort på nuværende tidspunkt. 

Abdel Aziz Mahmoud og Natasja Crone udgør det ene værtspar i TV 2s kommende aktualitets-talkshow. (Foto: Ulrik Jantzen / TV 2)

Abdel Aziz Mahmoud og Natasja Crone
Journalist og forfatter Abdel Aziz Mahmoud er uddannet fra Journalisthøjskolen i 2007, tidligere vært på TV 2-forbrugerprogrammet ’Basta’ og kommer senest fra værtsstillinger på ’Abdel mellem fjender’ på DR2 og ’Shitstorm’ på P1. Han blev kåret som årets faktavært i januar 2019 og modtog Læsernes Bogpris i 2017 – og han har i øvrigt også været udviklingsredaktør på Nordisk Film TV.

- Jeg savner for tiden fjernsyn, som kan samle os. Noget, man kan tale med sin kollega eller mor om næste dag. Vi vil forsøge at lave tv, hvor man tydeligt kan mærke live-nerven, og jeg glæder mig til at være med til at udvikle det, siger Abdel Aziz Mahmoud og fortsætter:

- Som nyhedsmenneske, der primært har lavet reportager de seneste år, prikker det i mig både at skulle sende direkte og at skulle sidde ved siden af en erfaren og troværdig kapacitet som Natasja Crone. Jeg kan næsten ikke være i mig selv.

Natasja Crone er uddannet journalist i 1996 og arbejdede på Berlingske, den tidligere sportskanal TVS og DR, inden hun i 2006 var en af nyhedsværterne, da TV 2 NEWS gik i luften. Siden 2008 har hun været vært på TV 2 Nyhederne og på talrige årskavalkader samt nyheds- og sportsevents hos TV 2, senest mandagens Royal Run.

Natasja Crone ser sit kommende værtsjob som en ny måde at præsentere dagens store begivenheder.

- Jeg glæder mig enormt meget til samarbejdet med min nye makker Abdel. Jeg tror, at vi sammen kan skabe god stemning i danskernes stuer og samtidig give seerne et overblik og en ny vinkel på dagens aktuelle emner. Jeg er utroligt stolt og glad for, at TV 2 har bedt mig om at være en del af en ny satsning på aktualitetsområdet, siger Natasja Crone.

Jes Dorph-Petersen og Petra Nagel er det andet værtspar i det aktualitets-talkshow, der får premiere på TV 2 mandag 19. august. (Foto: Ulrik Jantzen / TV 2)

Petra Nagel og Jes Dorph-Petersen
Også Petra Nagel er uddannet journalist og er nu både kendt og anerkendt som et kæmpestort værtstalent, der har tegnet DR3’s programmer i de seneste år. Det gælder især programserierne ’Petra dater hele verden’, som indbragte Petra Nagel ’Pionerprisen’ ved Copenhagen TV Festival, ’Petra elsker sig selv’, der blev hædret med en ZULU Award, og ’Petra får en baby’.

Petra Nagel er også godt bekendt med live-tv, idet hun i sine allertidligste år som journalist arbejdede på ’Go’ morgen Danmark’ og ’Go’ aften Danmark’.

- De seneste år har jeg zoomet ind på min egen navle og lavet tv om følelser. TV 2s nye aktualitets-talkshow skal selvfølgelig også have følelse, nerve og nærvær, men det bliver en dejlig udfordring for mig at skulle fortælle historier, som ikke tager udgangspunkt i mig selv, men i, hvad der sker omkring os.

- Jeg glæder mig til at sidde i et studie og lave hammergodt og velfortalt live-tv til danskerne. At selveste ’Mr. News’ skal sidde ved min side og få os sikkert i havn, er utroligt betryggende. Selvom jeg nu også tror, at jeg kan lære ham lidt om, hvad der rører sig derude, siger Petra Nagel med et smil.

Jes Dorph-Petersen blev netop kendt som ’Mr. News’ gennem sine cirka tyve år som vært på TV 2 Nyhederne, og han er otte gange kåret til årets mandlige tv-vært ved Billed-Bladets årlige prisuddeling. Han var også vært på talrige nyheds- og sportsevents på TV 2, inden han i årene 2012-2015 blev fodboldvært hos Viasat. I 2015 vendte han tilbage til TV 2 for at blive vært på ’Go’ aften Danmark’.

Jes Dorph-Petersen har flere gange mødt sin nye medvært, Petra Nagel, og han glæder sig enormt til at få en værtskollega at læne sig op ad og spille ping-pong med i studiet.

- Det fungerer rigtigt godt for mig og skaber masser af dynamik og humør, når vi kan hjælpe, udfordre og drille hinanden i forbindelse med vores indslag og interviews, siger Jes Dorph-Petersen, der ”ser frem til at få en ung kollega, som ikke synes, at Youtube er mærkeligt”.