Løgnhalsen fra 11. september

Dokumentar: En helte-historie fra World Trade Center viste sig at være løgn fra ende til anden.

Tania Head (i hvidt) blev en af de mest berømte overle-vende fra terrorangrebet på World Trade Center i New York i 2001. Hun blev endog valgt til at være den første til at give en rundvisning på Ground Zero - bl.a. for Rudi Giuliani, som her trykker Tania i hånden. Der var bare en lille hage ved Tanias historie: Hun befandt sig i Spanien, den dag tvillingetårnene styrtede i grus.

TV 2 bringer onsdag 5. november - dagen efter det amerikanske præ-sidentvalg - dokumen-taren "Løgnhalsen fra 11. september" fra Channel 4.

Efter terrorangrebet på World Trade Center i New York i 2001 blev Tania Head hurtigt en af de mest kendte overle-vende fra katastrofen. Der var bare ét lille problem: Tania, som i virkeligheden hedder Alicia Esteve Head, befandt sig i Spanien den dag, tvillinge-tårnene styrtede i grus.

Det var der dog ingen, der anede, da "Tania" fortalte hele nationen sin rørende historie om, hvordan hun med nød og næppe undslap katastrofen, mens hendes forlovede forsvandt i ruinerne.

Hun blev en inspiration for andre overlevende, og hun var enhver Hollywood-forfatters drøm og heltinde - altså lige indtil hele historien blev afsløret som løgn fra ende til anden.

Alicia Esteve Head var og er en rig kvinde fra Barcelonas jetset, og 11. september 2001 var hun i Spanien, hvor hun læste MBA. Hun benyttede sig af internettet til at bygge sin "offerrolle" op, før hun flyttede til New York og et liv som nyslået heltinde.