Landsholdet fortsætter på TV 2

Landsholdet fortsætter på landsdækkende tv, efter at DBU og TV 2 har forlænget aftalen om direkte transmission af landsholdets hjemmekampe på hovedkanalen frem til sommeren 2014.

Christian Eriksen kan fortsat følges på TV 2, når det danske A-landshold spiller hjemmekampe - foreløbig frem til 2014. (Foto: Anders Kjærbye/TV 2)


DBU og TV 2 fortsætter samarbejdet frem til sommeren 2014 således, at alle danskere kan følge A-landsholdets hjemmekampe på landsdækkende tv hos TV 2. Samtidig vil DBU og TV 2 fortsat udvikle den redaktionelle dækning af landskampene til gavn for den store, fodboldinteresserede del af befolkningen.

Aftalen indeholder desuden en aftale om at fortsætte den årlige fodboldgalla, ”Dansk Fodbold Award”, aftale om radiorettigheder (non-eksklusive), mobile tjenester, videorettigheder samt internet og andre online-rettigheder.

- Økonomien i den nye tv-aftale er tilfredsstillende i forhold til afmatningen i verdensøkonomien generelt og den deraf følgende stagnation på markedet for fodboldrettigheder, udtaler DBUs generalsekretær, Jim Stjerne Hansen, og fortsætter:

- Med aftalen om markedsføring af landskampene på TV 2 udvider vi samarbejdet med vores tv-partner om at skabe en totaloplevelse for tv-seerne. For DBU sikrer aftalen os endnu en periode med et højt indtægtsgrundlag, som også er en forudsætning for at fastholde vores høje aktivitetsniveau indenfor alle vores områder.

- På TV 2 er vi naturligvis rigtigt glade for at kunne forlænge det gode samarbejde med DBU. Det danske fodboldlandshold på Danmarks største tv-station er noget af det mest effektive og værdifulde, når det gælder om at samle danskerne. Og når vi på TV 2 har et mål om at være Danmarks største fællesskab, siger det sig selv, at fodboldlandsholdets kampe har en stor betydning for os, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen, og fortsætter:

- Vi glæder os enormt over også i årene 2012-2014 at kunne tilbyde landsholdets hjemmekampe til alle danskere på hele Danmarks hjemmebane.

Foreløbig sidste aftale
Den kommende aftale bliver den foreløbigt sidste, direkte aftale mellem DBU og TV 2. Fra sommeren 2014 har DBU således overdraget tv-rettighederne fra landskampene i Danmark til det europæiske fodboldforbund, UEFA, for en fireårig periode, hvor UEFA vil gennemføre en central markedsføring af samtlige europæiske fodboldforbunds tv-rettigheder til kampe i kvalifikationsturneringerne til EM i 2016 og VM i 2018.