Korpset - gjort af det rette stof

Den nye sæson af 'Korpset - gjort af det rette stof' kan ses fra onsdag 31. januar på TV 2 og TV 2 PLAY. (Fotos: Lars E. Andreasen / TV 2)

Ny sæson af den populære serie 'Korpset' vender tilbage fra 31. januar med 30 nye deltagere - 29 mænd og én kvinde. Se med på TV 2 og TV 2 PLAY.

Af Tina Anna Christiansen, TV 2 Kommunikation

Hvad kræver det egentlig at blive elitesoldat? Hvor hårdt er det? Hvem er gjort af det rette stof?

Det forsøger fire tidligere danske elitesoldater at give dig svaret på, når de tager 30 civile, veltrænede danskere under deres vinger og i otte dage lader dem prøve kræfter med et specialdesignet træningskursus, baseret på elitesoldaternes egne erfaringer fra både kamp og øvelser.

Allerede i løbet af de første dage falder hammeren. Tungt. For et kursus drevet af elitestyrkerne kræver mere end bare ironman-form. Det må de 30 aspiranter sande, når timelange øvelser, blodige vabler og dehydrering skærer voldsomt ned på feltet.

Den nye sæson af ’Korpset’ kan ses fra onsdag 31. januar på TV 2 og TV 2 PLAY.

For den 30-årige Henrik Rædkjær rumsterer drømmen om en militærkarriere, og nu skal 'Korpset' bruges som en test til at se, om han har, hvad der skal til.


En test af de helt svære

De 30 aspiranter er alle i deres livs bedste form med masser af maratons, ironmen og forhindringsløb bag sig. Men ingen af dem kan forberede sig helt på, hvad de bliver udsat for på dette kursus.

Det får f.eks. 30-årige Henrik Rædkjær at mærke. Han har været soldat og drømt om en fremtid som elitesoldat. Men kort tid inden han skulle udsendes til Afghanistan som værnepligtig, døde to af hans kammerater i en granatulykke.

Det fik Henrik til at opgive drømmen om en militærkarriere, men den rumsterer stadig, og nu skal 'Korpset' bruges som en test til at se, om han har, hvad der skal til.

Nogle hårde nysere
Kurset tilrettelægges igen i år af de fire instruktører og tidligere jægersoldater, Thomas Rathsack, Erik B. Jørgensen, Rune Danielsen og Magnus Hansson. De har alle været udsendt til krigszoner og har skullet løse nogle af de farligste opgaver, danske soldater er blevet sendt ud på.

Undervejs i programmerne deler de ud af deres erfaringer, både fra da de selv var aspiranter og fra deres tid i krig. Det er deres ansvar at sørge for, at aspiranterne bliver udsat for et stærkt og konstant fysisk og psykisk pres.

- Når jeg står på målstregen, så skal jeg kunne kigge aspiranterne i øjnene, og så skal jeg vide med mig selv, at dem, jeg kigger på, er gjort af det rette stof. De står på målstregen, fordi de har bevist, at de skal stå der, siger chefinstruktør Thomas Rathsack. 

31-årige Polina Bambi er kursets eneste kvinde. Hun blev mor blot syv måneder, inden optagelserne til 'Korpset' begyndte.


En kvinde med i år

30 kilometers march i hårdt terræn, adskillige timer i koldt vand og dag efter dag med hårdt fysisk pres er blot nogle af de ting, aspiranterne bliver udsat for i forsøget på at stå tilbage som en af de udvalgte på kursets sidste dag.

31-årige Polina Bambi er kursets eneste kvinde. Hun blev mor for syv måneder siden, men er allerede klar til at påtage sig denne udfordring. Hun er med for at bevise, at køn ikke er en hindring for at være med i toppen.

Se trailer for 'Korpset - gjort af det rette stof' herunder.