Kongeligt bryllup i Windsor

Prins Harry og Meghan Markle på dagen for deres forlovelse. Lørdag 19. maj 2018 bliver de viet i St. George's Chapel i Windsor, og TV 2 er med direkte fra morgenstunden. (Foto: Daniel Leal-Oliva / Ritzau Scanpix / TV 2)

Pinselørdag står i romantikkens og monarkiets tegn på TV 2, TV 2 CHARLIE og TV 2 FRI.

Lørdag 19. maj 2018 er der fest i Windsor og resten af Storbritannien, når britiske prins Harry og hans amerikanske forlovede, Meghan Markle, bliver viet i St. George's Chapel i byen godt 30 km uden for London.

TV 2 er med direkte fra klokken 9.10 lørdag morgen og helt frem til lørdag eftermiddag klokken 15.15. 

Vi er med, når gæsterne ankommer til vielsen klokken 13 i St. George's Chapel, hvortil der er inviteret 600 gæster og den efterfølgende karettur rundt i Windsor, hvor de nygifte hilser på og hyldes af folket. 

I TV 2-studiet i Tivoli sidder værterne Natasja Crone og Morten Ankerdal klar, og fra England rapporterer Ulla Terkelsen og Divya Das fra det royale bryllup.

I studiet sidder også eksperter og kommentatorer, bl.a. Caroline Fleming, chefredaktør på Billed-Bladet, Annemette Krakau, kulturhistoriker Steffen Løvkjær samt Kaare Nielsen, der har været guide i London i mange år. 

Det royale firkløver – fra venstre prins Harry, hertuginde Kate, Meghan Markle og prins Harry. (Foto: TCB / TV 2)

Ny dokumentar om de unge kongelige 
På TV 2 CHARLIE er pinselørdag også klædt i kongelige farver med en lang række dokumentarer og et nyt tv-drama. Den nye britiske dokumentar 'De unge kongelige' handler om den forvandling og fornyelse, som den unge generation i det britiske kongehus har bragt med sig. Fra prins William og Kates måde at være moderne forældre på til deres åbenhed omkring sorgen og de psykiske følger af William og Harrys mors tidlige død.

Der er også dansk tv-premiere på det amerikanske romantiske drama 'Harry og Meghan: En royal romance', som fortæller historien fra deres første date og undervejs, hvor deres kærlighed udviklede sig.

TV 2 FRI har også viet pinselørdag til bryllupper, når der dækkes op til alt fra de utroligste bryllupskager over bryllupper, der går helt galt, og til de flotteste bryllupsforberedelser. Det sker blandt andet i programmet 'Kagekongernes hyldest til Harry & Meghan', som sendes klokken 15.50, hvor kagerne er inspireret af alt fra Meghans beagle til dronningens corgi og prinsens poloklub.

-------------

Sådan sender TV 2 og TV 2 CHARLIE lørdag 19. maj:

Lørdag 19. maj på TV 2 
Kl. 09.10 Windsor gør klar til kongeligt bryllup
Kl. 11.30 Gæsterne ankommer til kirken
Kl. 12.45 Prins Harry ankommer til kirken
Kl. 13.00 Harry og Meghan vies i St. Georg´s Chapel
Kl. 14.30 Brudeparrets karettur gennem Windsor

Murray Fraser som Prins Harry og Parisa Fitz-Henley som Meghan Markle i det amerikanske romantiske drama 'Harry og Meghan: En royal romance' fra 2018, der får dansk tv-premiere på TV 2 CHARLIE. (Foto: TV 2)

Lørdag 19. maj på TV 2 CHARLIE
Kl. 15.10 Da Harry mødte Meghan - kongelig kærlighed
Kl. 15.55 De unge kongelige (britisk dokumentar fra 2018)
Kl. 16.45 Royale historier - kongernes koner
Kl. 17.15 Royale historier - en kongelig romance
Kl. 17.45 Royale historier - folkets prinsesse
Kl. 18.15 Diana - vores mor
Kl. 19.10 Fruerne fra Windsor - en kongelig forlovelse
Kl. 20.00 Fruerne fra Windsor - et kongeligt bryllup
Kl. 20.55 Harry og Meghan: En royal romance (amr. romantisk drama fra 2018 - dansk tv-premiere)
Kl. 22.35 Tillykke, dronning Elizabeth - fødselsdagskoncert
Kl. 00.15 William & Kate - kongelig kærlighed

(Forbehold for program- og tidsændringer)