Kongelig barnedåb sendes både eftermiddag og aften

Når de kongelige tvillinger skal døbes torsdag 14. april om eftermiddagen, tilbyder TV 2 både stor live-dækning og et fyldigt sammendrag i primetime.

TV 2s værter ved den kongelige tvillingedåb bliver Jes Dorph-Petersen og Natasja Crone. (Foto: Henrik Ohsten/TV 2)


Da kongehuset forleden annoncerede, at dåben af kronprins Frederik og kronprinsesse Marys tvillinger skal foregå en helt almindelig torsdag eftermiddag, var der mange danskere, som ærgrede sig. De skal nemlig passe deres arbejde, mens dåben finder sted i Holmens Kirke torsdag 14. april.

Også TV 2 har fået en række henvendelser fra seere, og på den baggrund har TV 2 besluttet både at transmittere direkte fra barnedåben og dåbsforberedelserne hele eftermiddagen og sende et fyldigt sammendrag samme aften klokken 20.00.

- Den kongelige tvillingedåb er formentlig årets største begivenhed i det danske kongehus, og erfaringen viser, at sådanne nationale begivenheder har meget stor interesse hos danskerne. Torsdag 14. april vil mange danskere være forhindret i at se eftermiddagens direkte transmission, og derfor bruger vi sendetidspunktet klokken 20.00 til et direkte program, der kigger tilbage på de mange højdepunkter fra dåbsdagen, siger event- og udviklingschef Ulla Pors Nielsen, TV 2|NYHEDERNE.

TV 2s værter ved den kongelige tvillingedåb bliver Jes Dorph-Petersen og Natasja Crone, og de får besøg i dåbsstudiet af Ulla Terkelsen og en lang række andre gæster og eksperter.

Disse tre TV 2-personligheder er ligeledes på plads i studiet til aftenens direkte program, der bringer højdepunkter fra og sammendrag af den kongelige tvillingedåb.