Kim og Cliff synger for dronningen

Nationalskjalden Kim Larsen og den internationale megastjerne Cliff Richard underholder ved TV 2s royale gallashow for dronning Margrethe.

Kim Larsen optræder for dronning Margrethe ved fødselsdagsgallashowet på TV 2 tirsdag 13. april. (PR-foto)


Perlerækken af kunstnere, der optræder for dronning Margrethe og den kongelige familie i TV 2s store fødselsdagsgallashow tirsdag 13. april, er blevet både længere og international.

Blandt de kunstnere, som kommer på scenen, er den danske nationalskjald Kim Larsen.

- Kim Larsen er en meget populær og særdeles efterspurgt kunstner, som ikke tidligere har sagt "ja" til at optræde i denne type gallashows, så vi er overordentligt glade for, at Kim Larsen netop denne gang har sagt "ja" til at medvirke, siger TV 2-redaktør Svend Rasmussen.

Sir Cliff Richard er med til at fejre dronningens 70-års-fødselsdag på TV 2.

Sir Cliff RichardDronning Margrethe får også en fødselsdagshilsen på engelsk, når selveste sir Cliff Richard kommer til det store gallashow og synger for dronningen. Cliff Richard, der selv fylder 70 år i oktober 2010, flyver hertil fra sit hjem på Barbados for at være med til at hylde dronningen.

- Cliff Richard er meget royal og glad for at kunne synge for den danske dronning på hendes fødselsdag – ikke mindst fordi han altid har elsket Danmark meget højt og er glad for at komme her, og fordi han i Danmark har en af sine mest trofaste fanskarer. Og med Cliff Richards imponerende musik-repertoire er jeg sikker på, at han kan finde et velegnet nummer eller to til vores gallashow, siger Svend Rasmussen.

Blandt de øvrige kunstnere, som senest er kommet på listen over optrædende, er den grønlandsk-fødte sangerinde Julie Berthelsen, sangerinden Lis Sørensen samt sangeren Steen Jørgensen, mest kendt som frontfiguren i gruppen Sort Sol.

Som tidligere offentliggjort er også den musikalske komikerkvartet ”Ørkenens Sønner” med Niels Olsen, Søren Pilmark, Asger Reher og Henrik Koefoed blandt de optrædende.

I forbindelse med gallashowet gendannes også den jyske sang- og musiktrio ”De Nattergale” med Viggo Sommer, Uffe Rørbæk Madsen og Carsten Knudsen. Det er første gang siden 1993, at de tre herrer står sammen på en scene.

Derudover optræder bl.a. stand-up-komikeren Rune Klan, sangeren og musikeren Rasmus Nøhr, skuespilleren Peter Frödin og de to unge kvindelige musikstjerner Medina og Aura. Så det er virkelig en kongelig perlerække af musikalske stjerner, der er med til at fejre dronningen.

Den store fødselsdagsfest, som TV 2 præsenterer for dronningen, hendes familie samt de mange andre gæster i Riddersalen på Christiansborg, bindes sammen af de tre værter Cecilie Frøkjær, Natasja Crone og Jes Dorph-Petersen.