Jul ad libitum på TV 2

I juledagene byder TV 2 på jul ad libitum med julespecials, årskavalkader, premierefilm og underholdning.

Alex Høgh Andersen og Benedikte Hansen fra TV 2s julekalender "Tvillingerne og Julemanden" forsøger at vinde en stor gevinst til Læger uden Grænser, når de besøger Hans Pilgaard i "Hvem vil være millionær?" (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

I den søde juletid er der masser af julespecials på programmet, og seerne kan blandt andet glæde sig til ”Pengene på bordet” julespecials 22. december kl. 20.30 og 29. december kl. 20. I gameshowet er Claus Elming i gavehumør, og han får besøg af kæresteparret Malene og Tobias og de jyske brødre Jacob og Ole. Ud over de sædvanlige to millioner kroner kan deltagerne også vinde en Kia Picanto, så der er mere på spil end nogensinde før.

Spændingen fortsætter i ”Hvem vil være millionær?” med Tvillingerne og Julemanden 27. december kl. 20. Også Hans Pilgaard er i gavehumør, og han har derfor inviteret to skuespillere fra TV 2s populære julekalender, "Tvillingerne og Julemanden", i studiet, nemlig Benedikte Hansen og Alex Høgh Andersen.

Seerne kan også komme med bag kulisserne på årets julekalender 25. december kl. 18.25, når TV 2 sender ”Bag om Tvillingerne og Julemanden”. Her møder vi blandt andre Lars Hjortshøj, Nicolaj Kopernikus og tvillingerne, der fortæller, hvordan de har været med til at gøre julekalenderens magiske univers til virkelighed.  

Sofie Kruuse og hendes mand, René Brix, er med til julebal i "Vild med dans". (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

Gode grin og sublim underholdning
Der er også masser af gode grin i vente, når TV 2 23. december kl. 22.35 sender julet comedy i ”Live fra Bremen – julespecial 2013”. Danmarks største comedyshow disker op med både nissedemonstrationer, marcipan-eksperter, Rødvinsklubben og en vanvittig præst, der ved, hvordan de unge skal lokkes i kirke.

Julens underholdning fortsætter, og 28. december kl. 20 inviterer TV 2 til ”Vild med dans – julebal” på hele Danmarks dansegulv. Juleballets værter, Sarah Grünewald og Claus Elming, har flere overraskelser i ærmet, og blandt andre Claudia Rex og Mads Vad svinger sammen i en rumba, mens Sofie Kruuse napper en samba med sin mand, René.  

Cecilie Frøkjær får besøg af statsminister Helle Thorning-Schmidt ved den store årskavalkade ”TV 2 013: De største øjeblikke”. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Tilbageblik på året, der gik
Allerede 19. december kl. 20.35 får seerne forsmag på de hyggelige juledage, når TV 2 viser ”TV 2 013: De kongelige øjeblikke”. Natasja Crone og Stéphanie Surrugue er værter i Operaens smukke foyer og ser tilbage på et år, hvor kronprins Frederik blev verdensberømt i en helt speciel disciplin, og kronprinsesse Mary satte fokus på kvinders forhold rundt om i verden.

Tilbageblikket på året, der gik, fortsætter 26. december kl. 18.30, når Peter Tanev tager seerne med på en tur gennem årets vejr i ”Dit Vejr 2013”. Tanev gør status over et år, hvor sommeren vil gå over i historien, foråret var iskoldt, og to storme raserede landet.

28. december kl. 21.15 byder ”Natholdet” for første gang nogensinde velkommen til sit helt eget awardshow, hvor det er seerne, der er de nominerede. I ”Natholdet Awards” er de nominerede nemlig dem, der i årets løb har sendt de bedste tips ind til programmet. Blandt kategorierne finder man blandt andet ”Årets Fald”, ”Årets Frihus Fail”, ”Årets Sportsøjeblik” og den helt store pris, ”Årets Tip”.

Endelig kan seerne glæde sig til den store årskavalkade, ”TV 2 013: De største øjeblikke”, 30. december kl. 20.55.  TV 2 inviterer til et festligt og storslået tilbageblik på året, der næsten er gået, når de tre værter, Cecilie Frøkjær, Divya Das og Morten Ankerdal, præsenterer et festfyrværkeri af musik, gæster og tv-momenter i Operaen.

Se klip fra "TV 2 013: De største øjeblikke" her.

Kasper Ruwai Berg som Lille Per i den danske familiefilm "Far til fire - tilbage til naturen" fra 2011. (Foto: Jan Unger / TV 2)

Premiere på "Badehotellet"
Seerne kan godt begynde at tælle ned, for 30. december kl. 20 er der premiere på den store, danske dramaserie, ”Badehotellet”, hvor Andersens Badehotel ved Vesterhavet slår dørene op for sæsonen 1928.

Den unge stuepige Fie har sin første sæson på hotellet, og for hende bliver det også mødet med en helt ny verden, når de rige stamgæster fra København rykker ind.

Julefilm og nytårsnedtælling
Der er selvfølgelig masser af premierer og hyggelige julefilm i juledagene på TV 2. 24. december står den især på gode børne- og familiefilm, bl.a. ”En mammutlig jul” og ”Ice Age 3 - Dinosaurerne kommer”.

25. december er der film-maraton med den amerikanske animationsfilm, ”Shreklig jul”, den danske familiefilm, ”Krummerne – så er det jul igen”, julekomedien ”Elf”, familiefilmen ”Jack Frost” og selvfølgeligt den evigt populære ”Alene hjemme” med lille Kevin.

26. december kl. 13.55 er der dømt vaskeægte eventyr i ”Peter Pan”, hvor Peter Pan tager pigen Wendy og hendes brødre med til Ønskeøen.

25. december kl. 19.25 er der tv-premiere på ”Far til fire - tilbage til naturen”, hvor intet går som planlagt på familiens tur til Sverige. De skal besøge Fars kusine, Annika, og opleve den skønne, svenske natur. Ferien går ikke helt uden forhindringer - og slet ikke da Far kommer på kant med en farlig bjørn.   

Logan Lerman, som D'Artagnan, Luke Evans som Aramis, Matthew Macfadyen som Athos og Ray Stevenson som Porthos i Poul W.S. Andersons amerikanske action-eventyrfilm "De Tre Musketerer" fra 2011. (Foto: TV 2)

Aftenen fortsætter med dansk tv-premiere på den amerikanske action-eventyrfilm, ”De tre musketerer”, hvor Porthos, Athos og Aramis, der er elitesoldater i den franske konges hær, opdager et ondskabsfuldt komplot, der skal vælte tronen. De allierer sig med det unge fægtetalent D'Artagnan, og samme kaster de fire helte sig ud i kampen for at redde ikke bare den franske trone, men hele Europas fremtid.

Blandt julens øvrige film kan nævnes storfilmen "Avatar", eventyrfilmen "Harry Potter og halvblodsprinsen", den danske filmklassiker "Olsen-banden ser rødt", actionfilmene "Mission: Impossible 2" og "Mission: Impossible 3" og tv-premieren på "Mission: Impossible - Ghost Protocol".

Traditionen tro er der på TV 2 nedtælling til nytåret og "Dronningens nytårstale". I ”Mens vi venter på Dronningen” 31. december kl. 16.40 varmer TV 2-værterne Natasja Crone og Morten Ankerdal op til "Dronningens nytårstale" direkte fra Amalienborg Slotsplads. Kl. 18 er dronning Margrethe II klar med sin traditionsrige nytårstale til nationen, og 1. januar kl. 19.15 holder statsminister Helle Thorning-Schmidt sin nytårstale til danskerne.