Imponerende salg af ”Helt ærligt, mor og far”

De elsker TV 2-programmet ”Helt ærligt, mor og far” ude i den store verden. Hele 24 lande har købt rettigheder til programserien, hvor fire børn hudløst ærligt fortæller deres karrieremindede forældre, hvordan de opfatter livet, hverdagen og familien.

10-årige Jakob er en af dem, der er hudløst ærlig over for sine forældre i dokumentarserien "Helt ærligt, mor og far".

Det internationale distributionsselskab Nordisk Film TV World har i de senere måneder afsat en lang række skandinaviske tv-rettigheder til internationale tv-marked, der udviser stigende interesse for nye skandinaviske tv-ideer.

Op til tv-festivalen MIPTV i Cannes solgte Nordisk Film TV World rettighederne til TV 2-succeserne ”Klamhuggerne” og ”Alarm 112”, mens det på selve MIP var dokumentarserien ”Helt ærligt, mor og far”, udviklet og produceret af Mette Heide fra Plus Pictures, der gik som varmt brød. Således har hele 24 lande på eller i forlængelse af tv-festivalen købt rettighederne til programserien, hvor fire børn fortæller deres karrieremindede forældre, hvordan de opfatter livet, hverdagen og familien.

Blandt køberne er USA, Storbritannien, Australien, Tyskland, Frankrig og Spanien.

- Det er helt vildt imponerende at en dansk udviklet tv-idé kan blive solgt til så mange lande på så kort tid. Det sker yderst sjældent, så det skal vi bare være rigtig stolte af, siger Karoline Spodsberg, International direktør hos Nordisk Film TV World, og tilføjer:

- Det er en stor cadeau til produktionsselskab Plus Pictures og TV 2, som tør tage chancer og producere unikt tv-indhold. Det er også med til at fortælle, hvorfor nordiske formater er i høj efterspørgsel ude i verden. Vi står for en høj grad af kvalitet og kreativitet, og det nordiske publikum er krævende. De er veluddannede, kritiske og vil se tv af høj kvalitet. Kombinationen af en stærk historiefortælling og en høj produktionskvalitet gør at tv-købere i hele verdenen med interesse følger vores marked nøje.

”Helt ærligt, mor og far” handler om Jakob, Klara, Jonas og Helena – fire vidt forskellige børn i alderen 10-13 år, der alle kommer fra velfungerende familier. Fælles for dem er, at deres forældre har karrieren i højsædet. Som hos mange andre voksne, flyder arbejds- og privatlivet sammen, og mobiltelefonen og computeren er sjældent slukket. Børnene drømmer om en dag at turde bede de voksne om at skrue ned for arbejdstiden og blive mere nærværende, men de gør det ikke, fordi de tror, de voksne bare vil blive endnu mere stressede og bekymrede, end de er i forvejen.

I dokumentarserien fortæller de fire børn hudløst ærligt deres forældre, hvordan de opfatter familien. Børnene viser deres forældre en film om hverdagen set i børnehøjde og med barneøjne, og ni måneder senere vender filmholdet tilbage til hver af de fire familier for at se og høre, om der er sket en forandring.