Hele Danmarks hjemmebane rykker til London

TV 2 er helt tæt på, når den olympiske flamme tændes på fredag i London. Hele Danmarks hjemmebane har sendt det stærkeste hold af værter og kommentatorer til den engelske hovedstad og indrettet OL-studie på en husbåd i St. Katharine Docks tæt på Tower Bridge. Og på det olympiske stadion sidder Ulla Terkelsen og Flemming Toft klar til at servere et brag af en åbningsceremoni. Følg OL på TV 2, nettet, TV 2s OL-app og TV 2 Play.

Sådan ser der lige nu ud på St. Katharine Docks i London.


En gigantisk sportssommer når sit klimaks, når den olympiske flamme på fredag tændes på det olympiske stadion i London. Samtidig indledes 17 dages OL fyldt med jubel, skuffelser og uforglemmelige øjeblikke. Og TV 2 er med helt tæt på fra fredag 27. juli kl. 12.20. Faktisk tættere på og mere intenst end nogensinde.

- For TV 2 er det det største OL nogensinde. Det er første gang, at vi rykker hele vores OL-studie til værtsbyen, og det er første gang, at vi laver en danskerzone midt i de olympiske lege. Og vi gør det med vores absolut stærkeste hold af værter og kommentatorer, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen, og tilføjer, at det er hele TV 2s værtshold.

TV 2|NYHEDERNEs Natasja Crone, vært på ”Natholdet”, Anders Breinholt, og
TV 2|SPORTENs Morten Ankerdal er hver aften værter på ”Good Evening London”, Lisbeth Østergaard og Morten Resen fra ”Go’ morgen Danmark” er OL-værter hver morgen sammen med Dennis Ritter fra TV 2|SPORTEN, mens Resen gør sportsvært Heidi Frederikke Rasmussen selskab i ”Good Afternoon London”. Derudover er Ulla Terkelsen og Rasmus Tantholdt udsendt for TV 2|NYHEDERNE, mens Flemming Toft, Thomas Kristensen, Bent Nyegaard, Rolf Sørensen og Michael Stærke blot er nogle af de mange kommentatorer under OL.

Natasja Crone og Morten Ankerdal siger hver aften "Good Evening London" sammen med Anders Breinholt. (Foto: Per Arnesen / TV 2)


- Det er et fantastisk hold, og det er et hold, der kan formidle OL med stor begejstring og humor, men samtidig tage sporten alvorligt. De er med andre ord ”rigtig godt selskab”, siger Frederik Lauesen.

”Good Evening” fra husbåden
TV 2s OL-studie bliver indrettet på den husbåd, som blev indviet under EM-slutrunden i fodbold. Den ligger nu til kaj i St. Katharine Docks tæt på Tower Bridge og Tower of London, og det er herfra, at Natasja Crone, Anders Breinholt og Morten Ankerdal hver aften fra 27. juli til 12. august siger ”Good Evening London” og sender ”Natholdet OL-Edition”. Samtidig har TV 2 indrettet et andet OL-studie med udsigt til Tower Bridge.

Men St. Katharine Docks er meget mere end TV 2s OL-studie. Sammen med VisitDenmark og flere kommercielle partnere har TV 2 etableret et dansk OL-centrum med dansk kultur, designudstillinger, koncerter, gastronomi og OL på storskærm – et stemningsfyldt område, hvor man kan hylde atleterne, som kommer på besøg, og opleve en bid af Danmark.

På london.tv2.dk kan man under hele OL-perioden holde sig opdateret om, hvad der sker i dansker-zonen i London. London.tv2.dk får ud over galleri og dagbog fra docken også en eventkalender, de seneste nyheder fra området og anden relevant information for danskere i London – eller for dem, som bare gerne vil følge med fra Danmark.

OL på alle platforme
Selvfølgelig er OL til stede på alle TV 2s platforme. For samtidig med åbningsceremonien skyder TV 2 NET gang i en række OL-tiltag på web, tablets og mobil, som - sammen med TV 2s hovedkanal - skal sikre danskerne en 360 graders dækning af verdens største sportsbegivenhed.

- De digitale medier er ikke længere ”bare” ny teknologi, de er en integreret del af vores tankegang. Derfor er det naturligt, at TV 2 dækker OL på tv og på de digitale platforme. Det skal altså ikke ses som et supplement til tv-dækningen, men som en del af en helhedsdækning af en stor begivenhed, siger Gregers Wedell-Wedellsborg, direktør for indhold på TV 2 NET.

På TV 2 Play kan man se al den OL, som vises på TV 2s hovedkanal, men samtidig oprettes en særlig OL-kanal, som sender OL 24 timer i døgnet.

24 timer i døgnet er også kodeordet for hele Danmarks OL-site, ol.tv2.dk, der dækker samtlige sportsgrene med liveopdateringer, nyheder og resultater, så danskerne altid har mulighed for at holde sig opdateret – selvfølgelig med særligt fokus på de danske deltageres præstationer.

Og til danskerne på farten er TV 2 klar med OL-dækning på mobilen. TV 2s OL-app bringer OL-nyheder, tv-overblik, liveopdateringer og medaljeoversigter direkte ned i danskernes lommer, ligesom den viser udvalgte OL-highlights og giver mulighed for at lægge sit eget OL-program – med påmindelser når en udvalgt sportsgren er ved at starte.

TV 2 sender OL-åbningsceremonien eksklusivt fredag 27. juli klokken 22.00, og varmer op til den store åbning allerede fra klokken 12.20.