”Good Evening” fra husbåden

Lige nu ligger TV 2|SPORTENs specielbyggede husbåd til kaj ved Kvæsthusmolen i København. Ombord siger Morten Ankerdal og Thomas Kristensen ”velkommen til EM-studiet”. Men snart bliver den skilt ad, kørt til London og lagt til kaj i St. Katharine Dock. Thomas Kristensen bliver erstattet af Natasja Crone, og så skal hun og Morten Ankerdal sige ”Good Evening London” under OL.

TV 2|SPORTENs husbåd, som den lige nu tager sig ud ved Kvæsthusmolen i København. (Foto: Ebbe Rosendahl/TV 2)


I dag er der nøjagtigt en måned til OL i London. Fredag 27. juli bliver det 30. sommer-OL skudt i gang ved et brag af en åbningsceremoni, der bliver vist direkte på TV 2, hele Danmarks hjemmebane, fra kl. 22.00. Men først siger TV 2s OL-værtspar, Natasja Crone og Morten Ankerdal, ”Good Evening London” fra OL-studiet.

Et OL-studie, som bliver indrettet på den husbåd, der lige nu danner rammen om EM-studiet. Men OL-studiet ligger ikke til kaj ved Kvæsthusmolen – det bliver flyttet til hjertet af London.

- Når vi er færdige med EM på søndag, bliver husbåden skilt i moduler, der størrelsesmæssigt kan være på en lastbil. Så bliver den kørt til London, hvor vi samler den igen, så den er klar til OL-studiet i St. Katharine Dock, som ligger lige ved Tower Bridge. Og det er altså lidt af en opgave, for husbåden vejer faktisk 100 ton, siger Klaus Bøgeholdt, der er produktionschef på TV 2|SPORTEN.

- Den gynger jo
Men det er ikke kun en speciel opgave for produktionsholdet. Også for værterne er det specielt, at være om bord på en husbåd.

- Den gynger jo. Det har betydet, at jeg har ligget og vugget i min seng, når jeg kom hjem om aftenen, og nogle dage har vi skulle kæmpe for at holde balancen, siger Morten Ankerdal og tilføjer:

- Til gengæld har det givet os nogle fantastiske muligheder. Vi kan få nogle fantastiske billeder ud af vinduerne – i alle retninger – og så kommer vi også helt tæt på de mennesker og den fest, der er på pladsen. Både i København og i London.

Den første danske medalje
Efter søndagens EM-finale, der selvfølgelig kan ses på TV 2, skal Morten Ankerdal blandt andet to uger til Spanien med familien. Men allerede fredag 27. juli siger han ”Good Evening London”. Og han glæder sig – specielt til to ting.

- Det at OL foregår i London, som næsten alle har et forhold til, gør det til noget helt specielt. Det bliver fantastisk. Og så glæder jeg mig rigtig meget til den dag, hvor Danmark vinder sin første medalje – det er altid en særlig dag under et OL, siger Morten Ankerdal.

OL fra morgen til aften
TV 2 sender OL fra morgen til aften fra fredag 27. juli til søndag 12. august. Hver morgen siger Lisbeth Østergaard, Dennis Ritter og Morten Resen ”Good Morning London”, mens Morten Resen danner værtspar med Heidi Frederikke Rasmussen, når det hver eftermiddag bliver tid til ”Good Afternoon London”.

Om aftenen er Natasja Crone, Morten Ankerdal og Anders Breinholt værter i ”Good Evening London”, inden der ved midnatstid bliver sagt ”Good Night London” på TV 2. Ind i mellem er der naturligvis masser af direkte OL.