Giro d’Italia på TV 2

Det er et af verdens største etapeløb, der vises på TV 2, når der fra 5.-27. maj køres Giro d’Italia med de tre første etaper i Danmark.

TV 2s cykelkommentatortrio, Rolf Sørensen, Jørgen Leth og Dennis Ritter, tror på et spændende Giro d'Italia. (Foto: Carsten Andersen)


På TV 2|SPORTEN er der stor glæde over at skulle vise etapeløbet, der kun overgås af Tour de France.

- Det er fantastisk for dansk cykelsport, at Giro d’Italia skal begynde i Danmark, og på TV 2|SPORTEN er vi begejstrede over udsigten til at skulle vise det legendariske cykelløb, som indledes i Herning og Horsens. For os er det helt logisk, at en så stor cykelbegivenhed vises på TV 2, som også for cykelsporten er hele Danmarks hjemmebane, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen, og tilføjer:

- TV 2 er nærmest blevet synonym med Tour de France om sommeren, så nu glæder vi os til også at give danskerne cykelløb fra Giroen, som de seneste år har udviklet sig til et rigtigt spændende og seværdigt løb.

Dansker i lyserødt
TV 2|SPORTEN rykker hele sit ”cykelhold” til det jyske, når etaperne køres i Herning og Horsens. Det betyder, at Thomas Kristensen bliver vært i Giro d’Italia-studiet, mens han ligesom under Tour de France får cykelekspert Henrik Jul Hansen ved sin side.

I kommentatorboksen er det trioen Dennis Ritter, Rolf Sørensen og Jørgen Leth, der begejstret og vidende skal guide seerne igennem etaperne. Og de tre kommentatorer tror på et spændende løb – med mulighed for lyserød dansk start. Lørdagens indledende enkeltstart i Herning kan nemlig sagtens få en dansk vinder.

- Hvis Alex Rasmussen er 100 procent klar, og alt i øvrigt flasker sig for ham, kan han sagtens vinde enkeltstarten i Herning og dermed komme til at køre i den lyserøde førertrøje. Det bevidste han på sidste års afsluttende enkeltstart i Giroen, hvor kun en punktering gjorde, at han ikke vandt, siger Rolf Sørensen, der håber på blæst søndag og mandag:

- På papiret er det to etaper, som ligger til sprinterne, men hvis det blæser, kan der ske ting og sager – specielt på 2. etape.

Italienske favoritter
Med Jakob Fuglsangs sidsteøjebliks-afbud er der ingen danskere, der kan køre med om den samlede sejr. I stedet kan de tre Saxo Bank-ryttere gå efter etapesejre – og så ifølge TV 2-kommentatorerne overlade favoritværdigheden til nogle italienere, en tjekke og en canadier.

- Jeg tror rigtig meget på Roman Kreuziger fra Liquigas, fordi han både kan køre i bjerge og en god enkeltstart, siger Rolf Sørensen, der ligesom sine kollegaer i boksen peger på sidste års vinder, italieneren Michele Scarponi, som et andet godt bud.

Jørgen Leth har dog en anden italiener – en tidligere Team CSC-rytter – som sin største favorit:

- Jeg tror mest på Ivan Basso, fordi Giroen er hans store sæsonmål, og fordi han vil være topmotiveret, når han vender tilbage til Danmark.

Dennis Ritter er også sikker på, at Basso vil ende på podiet, og så har han fidus til en canadier, der under de to seneste Tour de France har vist sig flot frem.

- Specielt sjettepladsen i Touren i 2010 viste, at Ryder Hesjedal kan følge med de bedste, og nu er han kaptajn på et stærkt Garmin-Barracuda-mandskab, så ham tror jeg meget på, siger Dennis Ritter.

Se Giroen på Sputnik
TV 2s Giro d'Italia-dækning indledes fredag 4. maj klokken 16.00, når der er holdpræsentation på torvet i Herning. Og som altid kan det hele - fra holdpræsentationen til afsluttende enkeltstart i Milano søndag 27. maj - følges direkte på Sputnik.

Se mere om dækningen på Sputnik her

------------------------------

Se trailer for Giro d'Italia på TV 2 her.