Gensyn: "Sandheden om danskerne"

Fem udenlandske journalister har været i Danmark for at kigge nærmere på danskerne. Nu kan du se "Sandheden om danskerne" på TV 2 i den bedste sendetid.

I tv-serien "Sandheden om danskerne" besøger Rashid Ronald blandt andet et hundehotel.

Fem anerkendte udenlandske journalister fra henholdsvis Australien, Jordan, Kina, Kenya og USA har været i Danmark for at kigge nærmere på danskerne og blive klogere på vores forhold til alkohol, kongehuset, vejret, familien og kæledyr - samt vores status som det mest frigjorte og lykkelige folk i verden.

Det er der kommet seks underholdende tv-programmer og en bog ud af. Tv-programmerne "Sandheden om danskerne" blev første gang sendt sent om aftenen i december, og en række seere henvendte sig til TV 2 og opfordrede til, at serien i stedet blev sendt i den bedste sendetid.

Det gør serien på onsdage fra 7. januar 2009, hvor afsnittene kan ses klokken 21.25.

Anmelderros
I forbindelse med visningerne i december blev programserien anmeldt i Berlingske Tidende af Jan Hedegaard, og han skrev bl.a.:

""Sandheden om danskerne" er underholdende og et rigtigt win-win-program. Dels tilfredsstiller det den umættelige nationale trang til at høre om os selv, dels indebærer den en pikant risiko for, at vi kan få noget at vide, som vi helst ikke vil høre - og som vi troede ikke kunne ses.

Den selvfede nation bliver kildret på udsatte steder. Jeg morede mig."

Udenlandske journalister søger svar
I hvert tv-program vil de udenlandske reportere igennem indslag søge svar på et spørgsmål om danskerne, som for eksempel: Danske unge har Europarekord i druk - hvorfor drikker de unge så meget? Danmark bryster sig af at være et af verdens fremmeste demokratier og innovative lande - hvordan kan et moderne land have et kongehus?

Adskillige undersøgelser viser, at danskerne er verdens lykkeligste folk - hvad er det, der gør danskerne så lykkelige? Reporternes opgave er at fortælle vores historie, men set med deres øjne. De skal fortælle os sandheden om danskerne.

Danskernes forhold til sex
I programmet 7. januar skal det handle om sex og danskernes forhold til sex. James Thomas fra Australien går tæt på de frisindede danske piger og tager på date med sexolog Joan Ørting. Rashid Ronald fra Kenya dykker ned i sexindustrien og tager med til et home-party, hvor der handles med sexlegetøj. Og endelig ser Hasan Shobaki fra Jordan nærmere på unge danskeres forhold til sex.

I forbindelse med tv-serien er der på TV 2 Forlag udgivet en bog om emnet med titlen "Dem om os".