Fra blå blink til dagsordensættende krimidækning

'Station 2'-værterne Maria Andersen og Anders Lomholt. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

'Station 2'-værterne Maria Andersen og Anders Lomholt. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

24. januar 2018;
Af: TV 2 Kommunikation

Danmarks ældste kriminalmagasin har med succes ændret profil og sætter nu dagsorden med dokumentarer og debatskabende kriminaljournalistik.

Af Michael Hansen, TV 2 Kommunikation


Gennem de seneste 25 år har mange tv-kanaler forsøgt sig med kriminalmagasiner, men kun én kanal og ét magasin har været på skærmen i alle årene: TV 2s magasin ’Station 2’.

Og selv om det lyder, som om alt er ved det gamle og velkendte, er det bestemt ikke tilfældet. For ’Station 2’, som det har været på skærmen i de seneste knap to år, er noget helt andet, end da magasinet begyndte i oktober 1993.

- Kriminalitet påvirker danskernes liv og hverdag, og det har stor samfundsrelevans at beskæftige sig med emnet. Da jeg tiltrådte som redaktionschef for knap tre år siden, stod det klart, at ’Station 2’ havde brug for fornyelse. Det var den fornemmelse, jeg havde, når jeg så programmet, og den fornemmelse blev bekræftet, når vi analyserede seertallene. Sammen med det meget stærke hold bag ’Station 2’ har vi nu ændret programmet markant, siger redaktionschef Michael Nørgaard.

Fokus på produktion, fortælleform og dramaturgi
Mens ’Station 2’-udsendelserne tidligere var sammensat af flere forskellige indslag, herunder reportager om politiets arbejde, behandler hvert ’Station 2’-program nu fortrinsvis ét stort emne eller én stor sag. Og de ”blå blink”, som i mange år var karakteristisk for de klassiske ’Station 2’-udsendelser, er nu forsvundet fra disse programmer og vises i udsendelserne ’Politirapporten’.

I to stærke programmer fortalte 'Station 2' om pigen fra Tøndersagen, Zandra Berthelsen, og disse programmer har bl.a. ført til nominering til brancheprisen Tvprisen. (Foto: TV 2)

- Jeg møder ind imellem folk, der siger, at ’Station 2’ ”bare er blå blink” – men så har de ikke set vores programmer. 'Station 2' har en helt anden profil. Vi laver fortsat historier om kriminalitet, og politifolk er blandt vores kilder, men politiet er ikke altid indgangen til fortællingerne, siger Michael Nørgaard og fortsætter:

- Nu er det primært de store kriminalhistorier og -emner, som finder vej til ’Station 2’. Samtidig har vi opprioriteret produktionen og har større fokus på dramaturgi og visuel stil. I hver eneste udgave af ’Station 2’ oplever vi stigende seertilslutning gennem udsendelsen, og det er et godt bevis på, at vi kan engagere danskerne, når vores journalistiske historier er fortalt rigtigt og har perspektiv, væsentlighed og fascination. Den velfortalte historie overtrumfer alt, og den gode historie skal nok få seerne til at blive hængende.

Nomineret til Tvprisen
I det seneste halvandet år har ’Station 2’ bl.a. bragt to dokumentarer, der fortæller pigen fra Tøndersagen, Zandra Berthelsens, historie. Udsendelser, der senest har ført til nominering til brancheprisen Tvprisen.

’Station 2’ har også bragt dokumentarer om Kundbypigen, om ubådssagen, om livet og arbejdet på retspsykiatrisk afdeling i Glostrup, om sygeplejesagen fra Nykøbing Falster Sygehus og om den gravide stofmisbruger Malene. Alle programmer, der er blandt TV 2s stærkeste dokumentarprogrammer i perioden, og som samtidig har fået høje kvalitetsvurderinger af seerne.

Når disse dokumentarer kan bringes, og når de jævnligt kan perspektiveres og dækkes yderligere i TV 2 Nyhederne, skyldes det ifølge Michael Nørgaard Danmarks klart dygtigste hold af kriminaljournalister.

'Station 2' går torsdag 25. januar tæt på en af danmarkshistoriens mest omtalte drabssager, ubådssagen. 'Station 2'-vært Anders Lomholt har fået adgang til dele af politiets drabsefterforskning og det omfattende arbejde med at finde alle dele af Kim Walls lig. (Foto: Anders Valsted / Scanpix / TV 2)

- Der er så meget faglighed på rets- og kriminalområdet samlet på denne redaktion, og det er super inspirerende at samarbejde med dem. Jeg når dem ikke til sokkeholderne, når det gælder indsigt og viden, men jeg kan være med til at sikre fortsat udvikling af vores programmer og vores fortællemåde, siger Michael Nørgaard og fortsætter:

- ’Station 2’-holdets og min ambition med kriminal-tv er fortsat at sætte dagsorden og skabe debat og indsigt. Og det kommer også til at ske i de kommende måneder, siger Michael Nørgaard.

Ny ’Station 2’-sæson fra 25. januar
Torsdag 25. januar indleder ’Station 2’-redaktionen den nye sæson. ’Station 2’ går i premiereprogrammet tæt på en af danmarkshistoriens mest omtalte drabssager, ubådssagen. ’Station 2’-vært Anders Lomholt har fået unik adgang til dele af politiets drabsefterforskning og det omfattende arbejde med at finde alle dele af Kim Walls lig.  

Programmet ’Station 2: Ubådssagen tæt på’ sendes torsdag 25. januar klokken 20.50. 

Billede {0} af {1}