Fortsat dansk tv i det sydslesvigske kabelnet

En ny aftale sikrer husstande i Sydslesvig adgang til TV 2 og DR1.

Et længere forhandlingsforløb har nu ført til en aftale, der sikrer husstande i Sydslesvig fortsat adgang til kanalerne TV 2 og DR1.

Overgangen til det digitale tv-signal har ellers skabt tvivl om, hvorvidt det danske mindretal i Sydslesvig fortsat kan se DR1 og TV 2, når det analoge signal bliver slukket.

Men nu er en aftale på plads med den tyske kabeloperatør, Kabel Deutschland, så DR1 og TV 2 bliver videreudsendt på det analoge tyske sendenet på samme måde, som det er sket hidtil.

"En glædens dag for os danske sydslesvigere"
Formanden for Sydslesvigsk Forening (SSF), Dieter Paul Küssner, er glad for, at aftalen nu er i hus:

- Det er overordentlig vigtigt for os danske sydslesvigere at kunne følge den politiske, kulturelle og samfundsmæssige udvikling samt den aktuelle debat i Danmark. De inputs, danske sydslesvigere får via dansk tv, er med til at styrke livlinen mellem det danske Sydslesvig og Danmark.

Formanden for landdagsgruppen af Sydslesvigsk Vælgerforening (SSW), Anke Spoorendonk, er ligeledes meget tilfreds med, at dansk tv er sikret i det sydslesvigske kabelnet:

- Det er en glædens dag for os danske sydslesvigere, og der er god grund til at takke alle de involverede parter for deres indsats for at undgå sort skærm i de sydslesvigske hjem, der modtager dansk tv pr. kabel.

I første omgang bliver det digitale danske signal reformateret og distribueret på det analoge tyske sendenet. Senere kan der, ifølge aftalen, blive tale om en digital videreudsendelse, men det er af tekniske årsager endnu ikke muligt for den tyske kabeloperatør.

Finansdirektør Peter Normann har været TV 2s forhandler på dette område.