Forbedrede digitale tv-signaler til Nordsjælland

Hjælpesender i Landskrona vil give beboere på Nordsjællands Øresundskyst bedre modtageforhold.

Beboerne langs Øresundskysten, der vil se digitalt tv fra DIGI-TV (kanalerne DR1, DR2, TV 2 og TV 2/ Lorry), kan nu få deres ønske opfyldt. Efter langvarige, internationale høringer og forhandlinger er det lykkedes at få placeret en hjælpesender i toppen af vandtårnet i Landskrona, som det gør det muligt for nordsjællandske seere at modtage de danske, digitale tv-signaler.

Den naturskønne placering med skrænter ned til Øresund har hidtil gjort det særdeles vanskeligt at modtage signalerne fra Hove-senderen ved Roskilde, og derfor er det glædeligt, at det nu lykkedes at opnå enighed med de svenske myndigheder om opsætning af en digital sender i Landskrona.

Med denne senderplacering midt på den svenske Øresundskyst kan de danske seere med samme UHF-antenne modtage både de danske og de svenske DTT-signaler, hvis antennen peger mod Landskrona og dermed også mod den skånske hovedsender ved Hörby.

Netop langs Øresundskysten har det hidtil været nødvendigt at benytte to UHF-antenner for at modtage både de danske og de svenske digitale tv-kanaler, men sådan er det altså ikke længere.

Den danske DTT-sender i Landskrona er en såkaldt gapfiller (hjælpesender), der med vandret polarisering indgår i det nordsjællandske SFN netværk (Single Frequency Network) med en sendestyrke på 800 Watt på kanal 51.

I den digitale verden er det muligt at lade en hel række sendere indgå i et netværk, hvor de på samme frekvens understøtter hinandens effekt i modsætning til den analoge verden, hvor hver enkelt sender udstyres med sin egen frekvens for at undgå forstyrrelser.

Om DIGI-TV:
DIGI-TV I/S er et selvstændigt selskab ejet af DR og TV 2 og som er udstyret med den digitale sendetilladelse for de to ejeres public service-kanaler: DR1, DR2, TV 2|DANMARK og TV 2-regionerne.