Fin modtagelse af dokumentar om Jægerkorpset

Flot seertal, høj vurdering og positive vurderinger af Niels Brinchs dokumentar "Jægerne: Danmarks elitesoldater".

TV 2s Niels Brinch har som den første journalist nogensinde fulgt Jægerkorpset på operation. Her i Afghanistan. (Foto: Henrik Damberg / TV 2)


Niels Brinchs dokumentar om Jægerkorpset, "Jægerne: Danmarks elitesoldater" blev meget positivt modtaget af både seere og de anmeldere og personer med forbindelse med militæret, der har vurderet udsendelsen.

875.000 danskere så med, og de vurderede programmet særdeles højt - til 4,3 på en skala fra 1 til 5.

I Berlingske Tidende skriver Christian Brøndum i en anmeldelse, at "TV 2s vidende reporter, Niels Brinch, har lavet en ualmindelig sober og grundig fremstilling af Jægerkorpsets historie og nutidige operationer."

Anmelderen mener ikke, at indholdet i dokumentaren kan anvendes i vurderingen af Thomas Rathsacks omstridte bog "Jæger - i krig med eliten", som forsvaret har forsøgt at få nedlagt forbud imod.

Formanden for Centralforeningen for Stampersonel, Jesper K. Hansen, er også en af dem, der har set og vurderet programmet.

- Programmet afslører ikke for meget om jægernes arbejde. Den giver tværtimod et godt billede af, hvordan de opererer, siger Jesper K. Hansen til jp.dk og kalder udsendelsen for "fin underholdning".