Farvel til ”Farvel min elskede”

Hvad sker der, når man ti tirsdage i træk blotlægger sine inderste følelser for hele Danmark?

Jette Damgaard har skiftet firehjulstræk-keren ud med en smart og hurtig bil, som passer til hendes nye stil.

I ti programmer har seerne kunnet følge otte danskere det første år efter deres skilsmisse. Åbent og ærligt har de fortalt, hvordan det er at blive forladt af den, man elsker, eller forlade den, man engang elskede. Men hvad sker der lige, når man ti tirsdage i træk blotlægger sine inderste følelser for hele Danmark? Hvad siger familien og vennerne? Hvordan reagerer seerne?

Manglende opbakning
- Min familie har hele tiden taget afstand fra min medvirken i programmerne, fortæller blomsterhandler Jette Damgaard, der indimellem har haft det svært med den manglende opbakning fra sine nærmeste.

Opbakningen fra seerne, vennerne og kunderne i Jettes blomsterbutik har til gengæld været enorm. "Du er sej", "Du er mit forbillede", "Du giver mig mod på livet", har det ofte lydt i breve, mails og på Jettes blog på tv2.dk, men har der også været negative reaktioner?

- Jo, jeg har da fået nogle enkelte negative henvendelser, men de har været anonyme, og den slags gider jeg ærlig talt ikke at forholde mig til, siger Jette.

Det er nu halvandet år siden, hendes ægteskab sluttede, og sorgen er kommet på afstand.
- Jeg kan da ind imellem mærke et stik af sorg, men det gør ikke nær så ondt, som det gjorde engang, og der er da også længere og længere imellem, at det dukker op.

Skilsmisse værre end røverier
Jette lægger ikke skjul på, at skilsmissen er det værste, hun nogensinde har oplevet. Engang troede hun, at de to røverier, hun har været udsat for i sin butik, skulle blive hendes livs værste oplevelser, men selv om hun både er blevet truet med et oversavet jagtgevær og en kokkekniv og begge gange frygtede for sit liv, så har det været meget værre at blive skilt.

- Sorgen over skilsmissen forsvinder nok først helt, den dag, jeg igen befinder sig i et trygt og kærligt parforhold, siger Jette.

At Jette er særdeles populær hos seerne kan aflæses direkte på hendes blog, der har haft små 70.000 besøgende, siden første program blev vist den 25. september. Uge efter uge har Jette toppet listen over de mest læste blogs på tv2.dk. Men det er ikke kun Jette, der har en velbesøgt blog. Netop nu besætter hele seks af de medvirkende i ”Farvel min elskede” pladserne på Top 10 over de mest besøgte blogs.

Sidste program i ”Farvel min elskede”-serien vises tirsdag 4. december.