'Et ægte par': Ny dansk dokumentar på TV 2

I 'Et ægte par' følger vi Sidsel og Christian igennem deres første år som ægtepar. Dokumentarserien får premiere på TV 2 tirsdag 30. april. (Foto: Michael Lauritsen / TV 2)

Tirsdag 30. april er der premiere på dokumentarserien 'Et ægte par' på TV 2 og TV 2 PLAY. 'Et ægte par' hylder kærligheden og tosomheden og viser, at et ægteskab er fyldt med op- og nedture - uanset hvem du er.

Sidsel og Christian er begge midt i 20'erne og bor sammen på en familiegård på Fyn. De har en særlig umiddelbar tilgang til verden og til kærligheden - og så har de begge Downs Syndrom.

Parret har kendt hinanden i ti år og været kærester i de seks, og nu skal de endelig giftes. Det er en stor drøm, der går i opfyldelse for Sidsel. Hun er nemlig lidt af en romantiker, og Christian er hendes prins.

Dokumentaren 'Et ægte par' følger Sidsel og Christian igennem deres første år som ægtepar med både op- og nedture, drømme og savn.

En inspirerende kærlighedshistorie
Det er dokumentarist Emil Langballe og produktionsselskabet Made in Copenhagen, der står bag 'Et ægte par', som første gang blev vist på CPH:DOX i marts 2019. Med dokumentarserien, der er i tre afsnit, håber Emil Langballe, at vi kan blive inspireret af Sidsel og Christians åbne og ærlige sind.

- Med 'Et ægte par' vil jeg fortælle en kærlighedshistorie, vi alle kan spejle os i. Sidsel og Christian har en unik og poetisk tilgang til kærligheden og parforholdet, og ved at kigge på dem, tror jeg, vi kan lære en masse om os selv, siger Emil Langballe og fortsætter:

- De har de samme drømme og forventninger som os andre, men hvor vi ofte filtrerer vores følelser, takler Sidsel og Christian tosomheden med et forfriskende ærligt og åbent sind. Det er meget inspirerende.

Christian og Sidsel har begge Downs Syndrom, men det hindrer dem ikke i at dele deres kærlighed til hinanden. (Foto: Emil Langballe / TV 2)

Emil Langballe har et nært kendskab til mennesker med fysisk og psykisk handicap. Han har selv en udviklingshæmmet lillebror og ønsker med sin film at tegne et mere nuanceret billede af udviklingshæmmede.

- Skildringen af udviklingshæmmede i medierne har til tider været endimensionel og stereotyp, men med min film vil jeg vise, at udviklingshæmmede og mennesker med Downs Syndrom kan have lige så komplekse følelser, ønsker og drømme som alle os andre, siger Emil Langballe. 

- Jeg tror, at mennesker som Sidsel og Christian beriger verden med deres unikke livssyn. De er et levende bevis på, hvordan livet med Downs Syndrom sagtens kan være rigt og meningsfyldt, og jeg er dem meget taknemlig for, at de har lukket mig ind i deres liv og har givet mig lov til at fortælle deres historie, siger Emil Langballe.

Se første del af dokumentarserien 'Et ægte par' tirsdag 30. april fra morgenstunden på TV 2 PLAY og klokken 20.50 på TV 2. 'Et ægte par' er støttet af Public Service Puljen.

Klik på billedet nedenfor for at se traileren for 'Et ægte par'.