Endnu flere inviteres med til debat i ’Højlunds Forsamlingshus’

Vært i 'Højlunds Forsamlingshus' er Gertrud Højlund, datter af tidligere højskoleforstander og tv-vært Niels Højlund, som stod i spidsen for TV 2s debatprogram af samme titel fra 1988 og flere år frem. (Foto: Søren Branick Juhl / TV 2)

Vært i 'Højlunds Forsamlingshus' er Gertrud Højlund, datter af tidligere højskoleforstander og tv-vært Niels Højlund, som stod i spidsen for TV 2s debatprogram af samme titel fra 1988 og flere år frem. (Foto: Søren Branick Juhl / TV 2)

Når publikum i ’Højlunds Forsamlingshus’ onsdag 29. maj igen debatterer med toppolitikere, sendes debatten på både TV 2, TV 2 NEWS og TV 2 PLAY.

TV 2 og TV 2 NEWS har fået en særdeles god modtagelse af genoplivningen af ’Højlunds Forsamlingshus’ i forbindelse med folketingsvalget. Og når valgkampens tredje udgave sendes onsdag 29. maj fra Aalborg, kan den følges på både TV 2, TV 2 NEWS og TV 2 PLAY.

- Oprindeligt var de nye udgaver af ’Højlunds Forsamlingshus’ alene tiltænkt sendetid på TV 2 NEWS og TV 2 PLAY, men debatprogrammet med Gertrud Højlund som vært er blevet mødt af så stor interesse og begejstring, at vi opprioriterer og sender ’Højlunds Forsamlingshus’ på både hovedkanalen, NEWS og PLAY. På den måde får endnu flere danskere mulighed for at følge næste uges store debat med toppolitikere fra alle 13 opstillede partier, siger TV 2s kanalchef, Lotte Lindegaard.

Valgkampens sidste udgave af tv-forsamlingshuset sendes onsdag 29. maj klokken 20.00 direkte fra CREATE, Aalborg Universitet, med et publikum på cirka 500 personer, heraf en del studerende.

- Det har været dejligt at mærke, at NEWS-seerne er begejstrede for ’Højlunds Forsamlingshus’, og jeg håber, at også TV 2s seere vil opleve programmet som både nærværende og vedkommende. Jeg lover at gøre mig umage, siger Gertrud Højlund.

Det er publikum, som stiller spørgsmålene til politikerne fra de 13 partier, og emnerne vil derfor variere hen over debatten.

De politikere, som deltager i ’Højlunds Forsamlingshus’ i Aalborg, er Mette Frederiksen (S), Jakob Ellemann-Jensen (V), Pia Kjærsgaard (DF), Pernille Skipper (EL), Christina Egelund (LA), Carolina Magdalena Maier (Alt.), Morten Østergaard (R), Pia Olsen Dyhr (SF), Mette Abildgaard (Kons.), Pernille Vermund (NB), Uwe Max Jensen (SK), Kristian Andersen (KD) og Klaus Riskær Pedersen fra partiet af samme navn.

Fra minutterne forud for premieren på 'Højlunds Forsamlingshus' onsdag 15. maj på Folkehjem i Aabenraa. (Foto: Frank Cilius / Ritzau Scanpix / TV 2)

Roser til premiereprogrammet og til Gertrud Højlund
Efter repremieren på ’Højlunds Forsamlingshus’ onsdag 15. maj i Aabenraa var der masser af roser fra seere og anmeldere til programmet og til Gertrud Højlund.

”Et modigt træk. Og det lykkedes. Highfive for det til Gertrud Højlund og TV 2”, skrev Lisbeth Knudsen på altinget.dk og fortsatte:

”Pludselig blev politikerne tvunget til at tale om andet end de tre emner, som medierne ellers har gjort til faste ingredienser i enhver valgdebat. Klima, velfærd og tilbagetrækning. Nu fik borgerne ordet, og de ville gerne høre om lægemanglen ude omkring i landet. De var trætte af, at landbruget hele tiden blev kritiseret og af, at der blev talt alt for lidt konkret om klimaløsningerne. Her fik de handicappede pludselig en stemme. Hvor har de ellers været i debatten?”

I Berlingske skrev Birgitte Borup i sin anmeldelse blandt andet således:

”Gertrud Højlunds forsamlingshus er et levende bidrag til en valgkamp, der på tv alt for ofte ender i halvdød forudsigelighed. Der er en del, der lykkes i forsamlingshuset, som sjældent lykkes i et almindeligt tv-studie. Især at anskueliggøre, hvad Danmark egentlig er for en størrelse, og hvad der egentlig interesserer folk. Hos Gertrud Højlund viger den polerede politikersnak for kød og blod, levet liv, kaffe og kage, latter og tårer, joggingtøj og jakkesæt. I forsamlingshuset forstår vi, at der er noget på spil, selv her i konsensus-Danmark, og at politik i sidste ende kan afgøre skæbner.”

Billede {0} af {1}