Dansk tv-premiere: ‘Reasonable Doubt’

Gloria Reuben som Blake Kanon i den amerikanske actionthriller 'Reasonable Doubt' fra 2014. (Foto: TV 2)

Søndag kl. 21.10 sender TV 2 den amerikanske thriller med Dominic Cooper og Samuel L. Jackson.

Skyldfølelse. Det er en følelse, der er svær at ignorere, når man har den. Det oplever en statsadvokat i den spændende krimi-thriller 'Reasonable Doubt' fra 2014, som får dansk tv-premiere søndag 17. september på TV 2. 

I filmen bliver statsadvokaten involveret i et trafikuheld og flygter fra det, fordi han er spirituspåvirket. Da en anden mand bliver anklaget for ulykken, føler advokaten stor skyld - og forsøger at påvirke sagen. Det får katastrofale følger. 

Filmen er instrueret af englænderen Peter Howitt, der også star bag ‘Sliding Doors’, ’Johnny English’ og ’Laws of Attraction’. I hovedrollerne ses gode skuespillere som Dominic Cooper, Samuel L. Jackson og Gloria Reuben.

Fatal køretur hjem
Den ambitiøse offentlige anklager, Mitch Brockden, bor i Chicago og er lykkeligt gift med Rachel, som han har en lille datter sammen med. En aften er han på bar med sine kolleger i den snuskede del af byen, og da han bagefter leder efter en taxi, som kan køre ham hjem, opdager han, at nogle mænd piller ved hans nye luksusbil. Det gør, at han ikke tør lade bilen stå. Han vælger derfor at køre hjem i sin egen bil, selvom han har drukket alt for meget. 

En anden får skylden
På vej hjem brager Mitch ind i en fodgænger. Mitch flygter fra gerningsstedet, da han er bange for at blive arresteret - og miste sit job. På vej hjem ringer han 911 fra en telefonboks og tilkalder en ambulance. Dagen efter ser han i nyhederne, at en mand ved navn Clinton Davis er blevet anholdt for påkørslen. Davis blev arresteret med liget af den forulykkede mand bag i sin kassevogn og påstod, at han blot forsøgte at hjælpe en mand, der var blevet kørt ned. Han siger også, at han ikke selv havde noget med ulykken at gøre.

Seriemorder?
Mitch har meget dårlig samvittighed og for at lette den, involverer han sig i retssagen, så han kan få Davis frikendt. Men sagen er mere kompliceret end først antaget, for politiet mistænker Clinton Davis for at være en eftersøgt seriemorder - og tror at manden, der blev kørt ned, er et af hans ofre. Det tror Mitch ikke på - han ved jo, at han selv var skyld i ulykken. Så han gør, hvad han kan for at få Clinton Davis frikendt. Men derved sætter han uforvarende sit eget og sin familiens liv i fare. For var trafikofferet allerede såret, inden Mitch kørte ham ned?

Se traileren her: