Britisk diamantjubilæum på TV 2

Dronning Elizabeth – 60 år på tronen og tre dage på TV 2. TV 2 og Charlie inviterer til tre dages enestående pomp og pragt i London med det kongelige hold Ulla Terkelsen, Johannes Langkilde og Natasja Crone.


I år fejrer den britiske dronning Elizabeth sit diamantjubilæum som regent, og det markeres hele året, men kulminerer omkring den første weekend i juni med masser af pomp og pragt. TV 2 og Charlie er med direkte søndag 3., mandag 4. og tirsdag 5. juni, når dronningen hyldes i den britiske hovedstad.

Det bliver en fest ud over de sædvanlige, når briterne fejrer deres dronnings 60-års-jubilæum, og TV 2s kongelige hold er på plads i London fra søndag 3. juni, hvor festlighederne foregår på og omkring Themsen. Ulla Terkelsen og Natasja Crone følger begivenhederne helt tæt på, og Johannes Langkilde er vært.

Ulla Terkelsen (tv.), Johannes Langkilde og Natasja Crone står i spidsen for TV 2s dækning af det nritiske diamantjubilæum.


Blandt eksperterne kan seerne møde Kaare Nielsen, der i flere år har boet i London og har et indgående kendskab til byen og dens seværdigheder og historie, og major Nicolai Abilgaard, der også bor i London og har taget en stor del af sin militære uddannelse i England. Desuden kommenterer journalist Peter Thygesen fra Politiken, Thorbjørn Thaarup, museumsinspektør på Museet for Søfart, samt lektor ved CBS og ekspert i britisk historie og politik, Ole Helmersen, også.

Søndag 3. juni sender TV 2 fra om eftermiddagen og inviterer seerne med på en storslået sejlads på Themsen, hvor en flotille på over 1000 både – fra robåde til lystyachter - fra hele verden vil hylde den britiske dronning, der også selv står til søs i dagens anledning. Vi er med direkte fra sejladsen og rundt om til den store folkefest langs kajerne og i London. Storbyen vil summe af fest og farver, og man venter, at briter og udlændinge i titusindvis vil feste med akkurat som ved prins William og hertuginde Kates bryllup sidste forår. 

Mandag 4. juni er det TV 2 Charlie, der inviterer til fest. Denne aften transmitterer Charlie direkte og helt eksklusivt på dansk tv den store jubilæumskoncert foran Buckingham Palace. Her vil masser af store musiknavne som Shirley Bassey, Elton John, Tom Jones, Annie Lennox, Paul McCartney og Cliff Richard hylde regenten med ørehængere og popklassikere fra flere årtier, og værten er ikke ringere end Gary Barlow fra bandet "Take That". Koncerten kommenteres af Ulla Terkelsen og Charlies egen musikstjerne, Keld Heick.

Grundlovsdag, tirsdag 5. juni er festlighederne tilbage på TV 2, når vi igen sender direkte fra London fra om formiddagen. Det er dagen, hvor fejringen af den britiske dronning kulminerer med en gudstjeneste i St. Paul's Cathedral, karettur gennem London til Buckingham Palace, og så hilser jubilæumsdronningen og hele hendes kongelige familie fra slottets balkon.

------------------------

Søndag 3. juni på TV 2:
Kl. 15.00: Dronning Elizabeth - 60 år på tronen: 1000 både på Themsen

Mandag 4. juni på TV 2 Charlie:
Kl. 20.25: Koncert fra Buckingham Palace

Tirsdag 5. juni på TV 2:
Kl. 10.15 Dronning Elizabeth - 60 år på tronen: Festgudstjeneste
Kl. 13.10 Dronning Elizabeth - 60 år på tronen: Kongelige gæster
Kl. 14.15 Dronning Elizabeth - 60 år på tronen: Folkets hyldest