Bertel Haarder inspireret af TV 2-serie om Gauerslund Skole

Undervisningsministeren vil skaffe penge til en udrykningsstyrke,der kan hjælpe kommuner og skoler i gang med forandringer.

Seks af hovedpersonerne fra "Skolen" (fra venstre): Rikke, Joos, Julie, Sigurd, Trine og Signe.


På baggrund af TV 2s programserie "Skolen – verdensklasse på 100 dage" har undervisningsminister Bertel Haarder nu besluttet at afsætte penge på den kommende finanslov til en udrykningsstyrke,  der kan hjælpe kommuner og skoler i gang med at lave de samme forandringer som TV 2-projektet Gauerslund Skole har arbejdet på.

- Enhver kan jo se, at Gauerslund Skole har fået et løft. Derfor vil jeg gerne oprette et hold – en task force eller hvad vi nu skal kalde det – som kan give bistand til skoler, der vil prøve noget nyt.  Det er vigtigt, at vi lærer af erfaringerne fra Gauerslund og bringer dem videre. Man kan ikke se på sådan en succes uden straks at overveje, hvordan andre kan få andel i den, sagde Bertel Haarder torsdag i 22-NYHEDERNE på TV 2.

I forbindelse med undervisningsprojektet i Gauerslund er det TV 2, der har betalt for den task force, der har undervist skolens lærere i læringsstile og stået for før- og efter-testen af eleverne.  Udgiften har været 505 kr. pr. elev.

For de penge er det på 100 dage lykkedes skolens ledelse og ansatte at øge elevernes trivsel med 15 procent og deres faglighed med 20 procent.

De gjorde det
- Resultaterne fra Gauerslund Skole er - i hvert fald i mine øjne - helt enestå-ende positive. Det kan have store positive konsekvenser for andre skoler og andre børn. Forhåbentlig kan TV 2s serie "Skolen – verdensklasse på 100 dage" give et kærligt skub til folkeskoleverdenen, hvor der i forvejen er mange helte i form af lærere og skoleledere med flere, men hvor der måske ikke altid er den fornødne forståelse eller fokus fra omverdenens side, siger TV 2s programdirektør, Palle Strøm, og fortsætter:

- Jeg mener, at  Gauerslund skole har gjort en forskel, og jeg synes, at TV 2 har taget ansvar.

www.skolen.tv2.dk kan man læse mere om resultaterne fra det store udviklingsprojektet, vurderet af Hans Henrik Knoop, forskningsdirektør ved Universe Research Lab og lektor ved DPU, Aarhus Universitet.