’Badehotellet’ tager en ny begyndelse

Grosserer Madsen (Lars Ranthe) og fru Therese Madsen (Anne Louise Hassing) i den nye sæson af 'Badehotellet'. (Fotos: Mike Kollöffel / TV 2)

Grosserer Madsen (Lars Ranthe) og fru Therese Madsen (Anne Louise Hassing) i den nye sæson af 'Badehotellet'. (Fotos: Mike Kollöffel / TV 2)

22. januar 2019;
Af: TV 2 Kommunikation

Handlingen i ’Badehotellet’s nye sæson er rykket seks år frem i tiden: - Det giver masser af muligheder for at ændre tematikker, rykke seriens karakterer og forny den dramatiske motor, forklarer TV 2s fiktionschef.

Når den nye sæson af successerien ’Badehotellet’ har premiere mandag 28. januar klokken 20.00 på TV 2 og TV 2 PLAY, er handlingen på det lille hotel ved Vesterhavet rykket seks år nærmere vores tid, og serien tager en ny begyndelse.

- ’Badehotellet’ var oprindeligt tænkt til at vare fem år, men både TV 2 og forfatterne Stig Thorsboe og Hanna Lundblad ville gerne fortsætte, og forfatterne kom op med ideen om at skabe et tematisk ryk. Det er netop, hvad vi kan, når serien flytter sig fra perioden omkring og efter det store krak på Wall Street med finanskrise og arbejdsløshed hen over den periode, da Hitler kom til magten i Tyskland, og hvor en ny krig truer, siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang.

I den nye sæson af ’badehotellet’ skriver vi sommeren 1939. Der er gået seks år, siden vi sidst var sammen med gæster og ansatte på det lille badehotel. En del er forandret i mellemtiden, dog ikke stamgæsternes lyst til at sætte hinanden stævne heroppe i den yderste klitrække.

Her er man behageligt på afstand af alt det, der sker i den store verden, ikke mindst Tysklands oprustning,krænkelse af nabolande, forfølgelse af anderledes tænkende og afskaffelse af demokratiet. Hitlers ageren vækker beundring i visse kredse i Danmark, rædsel i andre.

Amalie Dollerup som Amanda og Lars Bom i rollen som den begejstrede turistchef Tage Skovgaard, der satser stort på at lokke flere tyskere til lille skønne Danmark.

Langt de fleste danskere har dog nok i dagligdagens små problemer, og det samme gælder også på badehotellet, hvor drømme, planer, forelskelser og intriger er i højsædet. Indtil verden udenfor – i hvert fald for nogle af gæsterne – kræver stillingtagen for eller imod.

- Den nye sæson tager fat på nye tematikker, der giver nye udfordringer – små og store – som vores medvirkende skal løse. De stærke karakterer og de store menneskelige dilemmaer, som vi deler med vores medvirkende, er helt centrale for ’Badehotellet’. Serien handler ikke om noget – ’Badehotellet’ handler om nogen, der vil noget, kan noget og mødes af problemer og udfordringer, siger Katrine Vogelsang.

Danmarks dygtigste manuskriptforfattere
’Badehotellet’ er i de første fem sæsoner set af cirka 1,5 millioner danskere pr. afsnit, og seriens får samtidig den højeste kvalitetsvurdering hos danskerne blandt alle fiktionsserier i de senere år. TV 2s fiktionschef peger på flere forklaringer på seriens store succes.

- Stig Thorsboe og Hanna Lundblad leverer som Danmarks dygtigste manuskriptforfattere fundamentet for det hele. Deres varemærke er historier, der interesserer danskerne, og de vil gerne underholde og samtidig have noget på hjerte, så ingen føler, at de spilder deres tid. Vi må gerne være begejstrede og dyrke at have det sjovt – eller som det er blevet udtrykt af Erik Balling: ”Man behøver ikke gå fra den ene opvask til den næste”.

- Samtidig giver ’Badehotellet’s ensemble – og skuespillernes fantastiske forløsning af deres karakterer – mange indgange til serien. Vi følger livet upstairs and downstairs, vi lever os ind i de unges problemer og virkelighed, mens andre spejler sig i de ældre ægtepar. Der er mange gode grunde til, at ’Badehotellet’ er et af de tv-programmer, som flest danskere ser sammen med andre, og som har de allerhøjeste seertal blandt unge, siger Katrine Vogelsang.

Fiktionschefen oplever også en stigende interesse for den fælles historie, der også er en del af fortællingerne i ’Badehotellet’.

- Endelig er det blevet en dejlig tradition for danskerne, at vi – på det tidspunkt, hvor vinteren er allermest sur, og der er længst tid til sommer – får et kik på den sommer og ferie, vi holder så meget af, siger Katrine Vogelsang.

Leslie Frigh (Lue Støvelbæk), hans mor (i serien og i virkeligheden) ,Alice Frigh (Anette Støvelbæk), og hotellets nye stuepige Nana (Laura Kjær) i sjette sæson af 'Badehotellet', der har premiere på TV 2 og TV 2 PLAY mandag 28. januar.

Nye gæster på hotellet
I den nye sæson af ’Badehotellet’ møder vi de faste badehotelgæster, herunder grosserer Madsen (Lars Ranthe), Therese Madsen (Anne Louise Hassing), datteren Amanda (Amalie Dollerup), Edward Weyse (Jens Jacob Tychsen), Helene Weyse (Cecilie Stenspil), kontorchef Aurland (Peter Hesse Overgaard), Alice Frigh (Anette Støvelbæk), fru Fjeldsøe (Birthe Neumann) og hendes søster Lydia Vetterstrøm Ploug (Sonja Oppenhagen), grev Ditmar (Mads Wille) og Philip Dupont (Sigurd Holmen le Dous) samt hotellets ansatte som Edith (Ulla Vejby), Molly (Bodil Jørgensen), Peter Andreas (Kristian Halken) m.fl.

Sæsonen byder på en række helt nye ansigter på Andersens Badehotel – blandt andre Alice Frighs søn Leslie (Lue Støvelbæk), den nye stuepige Nana (Laura Kjær), den jødiske journalist Robert Hertz (Thomas Levin), psykolog og professor Bach-Olsen (Peter Mygind) og turistchef Tage Skovgaard (Lars Bom).

Læs mere om den nye sæson og se flere billeder i TV 2s pressemateriale.

Se smugkig fra den nye sæson af 'Badehotellet' - og de første fem sæsoner - på TV 2 PLAY.

Se trailer for sæson 6 af 'Badehotellet' herunder.

Billede {0} af {1}