All England direkte på TV 2 SPORT

Jan Ø. Jørgensen. (Foto: Scanpix / TV 2)

Danske badmintonspillere har tradition for nærmest at eje All England, og i år er der mulighed for at se de danske spillere i aktion direkte på TV 2 SPORT.

All England er en legendarisk turnering, der har fundet sted siden 1899, og som danske spillere historisk set klarer sig rigtig godt i. Allerede i 1939 vandt de første danskere turneringen med Tage Madsen i herresingle og Ruth Dalsgaard og Tonny Olsen i damedouble.

Siden har en række legendariske danske spillere som Svend Pri, Morten Frost, Lene Køppen, Camilla Martin, Peter Gade og senest Tine Baun vundet turneringen.  Nu er næste generation af danske spillere klar til at erobre All England, og de kan følges på TV 2 SPORT, der sender direkte fra Birmingham, hvor turneringen finder sted fra torsdag 5. marts.

- Jeg har store forventninger til Jan Ø. Jørgensen i herresingle og damedoublen Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl. Sidstnævnte har lige så store medaljechancer som herredoublen med Mathias Boe og Carsten Mogensen, der mange gange har været Danmarks bedste bud på en topplacering, og som vandt turneringen i 2011. Og så bliver det spændende at følge det unge talent Viktor Axelsen, som vandt VM-bronze i Ballerup sidste år, fortæller Morten Ankerdal, der har dækket syv All England-turneringer for TV 2.

Se trailer for All England på TV 2 SPORT her.

Direkte kampe og helt tæt på danske spillere
Morten Ankerdal er vært og kommentator sammen med tidligere elitespiller Jim Laugesen og TV 2s kommentator Dennis Bostrup. De sender fra et studie, som TV 2 bygger til lejligheden for at sende op mod seks timers direkte badminton hver dag fire dage i træk. For at være sikre på at kunne følge de danske spillere etablerer de en ekstra linje hjem til Danmark.

- Vi bruger den ekstra linje, som kun er TV 2 SPORTs, til at følge de danske spillere, hvis de spiller udenfor de officielle tv-baner, og så bruger vi den til interview med dem lige før og efter kampene.  Derudover kommer spillerne forbi vores studie, hvor de er med til at samle op på deres præstationer og kigge frem mod de kommende kampe. Så mulighederne for at følge de danske spillere og er optimale, fortæller Morten Ankerdal.

Samtidig appellerer redaktionen til, at danske badmintonfans bruger #allenglandtv2, hvis de vil deltage med kommentarer og oplysninger til glæde og diskussion for alle fans, der kigger med. I alt deltager 22 danskere spillere i All England i år. Så der er vist bare tilbage at sige 'England here we come'.

Sendetidspunkter: Torsdag 5. marts fra kl. 12.50, fredag 6. marts fra kl. 17.55, lørdag 7. marts fra 12.55 og søndag 8. marts fra kl. 12.25. Alle dage direkte.

Dansk All England-historie
I 1939 vandt Tage Madsen i herresingle og Ruth Dalsgaard og Tonny Olsen i damedouble som de første danskere All England. Da turneringen vendte tilbage i 1947, afbrudt af 2. verdenskrig 1940-1946, gjorde de danskere spillere rent bord og vandt samtlige turneringer. Dvs. herresingle, damesingle, herredouble, damedouble og mixeddouble. Hvilket gentog sig året efter.

Marie Ussing vandt som første danske kvinde damesinglen i 1947, og hun gentog sejren i 1953, og faktisk vandt danske kvinder samtlige damesingler i den mellemliggende periode. I perioden omkring 1960'erne vandt danskeren Erland Kops All England 11 gange, hvilket ingen siden har overgået. I perioden efter 2. verdenskrig vandt Danmark masser af medaljer og prægede turneringen frem til begyndelsen af halvfjerdserne, hvor Svend Pri efter to finaleforsøg vandt guld i 1975. Efterfølgende var Flemming Delfs og Lene Køppen alene om at tage guldmedaljer op til firserne, hvor især Morten Frost overtog stafetten.

Herefter kom starten på en ny æra med Poul-Erik Høyer, der vandt i 1995 og 1996, og senere spillede Peter Gade, Camilla Martin og Mathias Boe og Carsten Mogensen sig til medaljer. Den seneste dansker vinder af All England var Tine Baun i 2013.

Du kan også se All England på TV 2 PLAY.