15-årig fængslet efter "Station 2 Efterlyst"

Ung mand blev efterlyst mandag aften på TV 2, anholdt tirsdag og varetægtsfængslet onsdag.

Trine Panum Kjeldsen er vært og redaktør på "Station 2 Efterlyst". (Foto: Miklos Szabo / TV 2)


En kun 15-årig dreng er onsdag 25. april blevet varetægtsfængslet i surrogat for fire røverier i Greve den seneste måned. Drengen blev mandag aften efterlyst i TV 2-programmet "Station 2 Efterlyst", og det har båret frugt.

Tirsdag kunne Midt- og Vestsjællands Politi anholde ham på baggrund af konkrete tip fra borgere, der kunne genkende ham på overvågningsbillederne.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, men den 15-årige har erkendt alle fire røverier. Han er nu varetægtsfængslet frem til 10. maj.

- Vi er selvfølgelig tilfredse - især på vegne af borgerne og småbutikkerne i området, siger vicepolitikommissær Kim Lech til nyhederne.tv2.dk.

Røverier begået med oversavet gevær
Den 15-årige røver slog senest til i sidste uge, hvor han truede en 14-årig ekspedient med et oversavet jagtgevær i en købmandsforretning på Hundige Strandvej i Greve.

Da grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, kan politiet ikke udtale sig om drengens motiv, men politiet har tidligere vurderet, at der kan være tale om en desperat mand, som kan mangle penge til at betale gæld.

De tre andre røverier - som den 15-årige mistænkes for at stå bag - blev begået mod Nordea i Greve Midtby Center 28. marts, mod Netto i Mosede Center i Greve 30. marts, og mod den kinesiske restaurant "Golden House" i Mosede Centret i Greve 15. april. I alle tilfældene brugte drengen et oversavet jagtgevær.

Tre af røverierne er blevet filmet af overvågningskameraer. Billeder, der nu er blevet brugt til at finde drengen.