13 årskavalkader på TV 2 NEWS

TV 2 NEWS har tradition for stor seertilslutning til de kavalkader, som bringes hen over nytåret.

Lotte Mejlhede (nummer 2 fra højre) er vært, og de politiske kommentatorer Peter Mogensen (tv.) og Michael Kristiansen debatterer og svarer på spørgsmål i årskavalkaden "Dansk politik 2010 med Mogensen & Kristiansen". (Fotos: Anders Helmer / TV 2)


TV 2 NEWS er blevet formidabelt tømmermands-tv 1. januar for mange danskere, og nytårsdag 2010 er den dag, hvor allerflest danskere har gjort brug af TV 2 nyhedskanal, nemlig flere end 1,1 mio.

Dengang bød TV 2 NEWS – foruden løbende nyhedsopdatering – på årskavalkader om det forgangne år. Den succes gentages i nytårsdagene 2010-2011 – nu med endnu flere kavalkader end sidste år.

I dagene 31. december, 1. januar og 2. januar sender TV 2 NEWS hele 13 forskellige og tematiserede årskavalkader, og alle kanalens værter er involveret i produktionen af disse.

- For en nyhedskanal er det vigtigt også en gang imellem at se tilbage og reflektere over det år og de begivenheder, der er sket, og det gør vi i 13 forskellige programmer sammen med en lang række gæster, siger TV 2 NEWS’ kanalchef, Mikkel Hertz.

Årskavalkaderne på TV 2 NEWS har også fokus på finansstoffet og vejen ud af krisen. På billedet ses TV 2s finansredaktør, Ole Krohn (tv.), og storaktionæren i Amagerbanken, Karsten Ree. Med ryggen til (i sort) ses vært Tina Riising.


De fleste kavalkader varer cirka 20 minutter, mens programmet "Dansk politik 2010 med Mogensen & Kristiansen" med vært Lotte Mejlhede og de politiske kommentatorer Peter Mogensen og Michael Kristiansen varer 50 minutter.

Temaerne i de enkelte kavalkader er f.eks. terrorens ansigt, hvor bl.a. tegneren Kurt Westergaard medvirker, katastroferne (bl.a. med deltagelse af Jens Tranum Kristensen, der overlevede jordskælvet i Haiti), vejret og naturens rasen, finansverdenen og vejen ud af krisen, præsident Obamas 2010 samt to kavalkader om det store sportsår 2010.

-------------------------

Programoversigt: Sådan kan du se årskavalkaderne på TV 2 NEWS