11 TvPriser til TV 2-kanalerne

For tredje år i træk får TV 2 prisen for årets bedste faktaserie - denne gang til ”De bortførte børn”. Også priser til bl.a. ”Mormors bordel”, ”Kulturen på NEWS”, NYHEDERNE og ”Zulu Comedy Galla”.

Janus Nabil Bakrawi er vært i den prisbelønnede faktaserie "De bortførte børn".


TV 2-kanalerne fik hele 11 priser, da TvPrisen 2012 fredag 17. august blev uddelt som afslutning på årets store TvFestival. Prisuddelingen foregik i Tivoli Congress Center i København med Anders Breinholt og Anders Lund Madsen som værter.

Priserne går bl.a. til flere af de nye programmer på TV 2 i 2011 og 2012, nemlig ”Mormors bordel”, som får prisen for bedste nyskabelse, "Korrespondenterne", der får Seerprisen, og ”De bortførte børn”, der er bedste faktaserie. Det er tredje år i træk, at TV 2 får prisen for årets bedste faktaserie efter ”De 7 drab” i 2010 og ”Operation X” i 2011.

- Når børn bortføres, er der ikke nødvendigvis en helt eller en skurk, men der er altid et offer, som har brug for hjælp og støtte – nemlig barnet. ”De bortførte børn” er moderne public service, når det er allerbedst og mest TV 2sk, hvor vi formår at formidle et emne, som på én gang er spændende og komplekst. Faktisk er det så komplekst, at myndighederne i mange tilfælde ikke magter at løse problemerne, siger TV 2s programdirektør, Palle Strøm.

Han glæder sig også over prisen til ”Mormors bordel”, som ”kombinerer noget, mange vil se, med et væsentligt og samfundsrelevant problem”, som han udtrykker det. Under TvPris-uddelingen er Karen Thisted tildelt æresprisen Årets Otto – både for det mod, hun viser i ”Mormors bordel”, og for hendes mangeårige indsats i dansk tv-journalistik.

Fem TV 2-korrespondenter er hovedpersonerne i TV 2-serien "Korrespondenterne".


Udenrigspolitik på TV 2sk
Seerpris-vinderen ”Korrespondenterne” er så nyskabende et program, at TV 2s danske udsendelser er solgt til visning i tre lande. Hertil kommer, at konceptet er solgt til flere lande.

- I ”Korrespondenterne” fortæller vi seerne om komplicerede emner som Det Arabiske Forår, Syrien, internationale topmøder o.l. Programmerne bruger de TV 2-personligheder, seerne kender – nemlig TV 2s korrespondenter – til at sikre, at mange får set noget, de normalt ikke ville vælge at følge på tv i primetime, siger TV 2s nyhedsdirektør, Michael Dyrby.

Natasja Crone er Danmarks bedste kvindelige tv-vært. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)


TV 2 år også prisen for bedste nyhedshistorie for Rasmus Tantholdts exceptionelle afsløring af, hvordan mennesker dør af sult i Somalia, selvom hjælpen faktisk er lige i nærheden.

Bedste kvindelige tv-vært er TV 2s Natasja Crone, som priskomiteen kalder ”hele Danmarks Mrs. News”.

- Natasja har en fantastisk alsidighed, som gør, at hun både mestrer valg, kongelige begivenheder, OL og NYHEDERNE. Natasja har solid gennemslagskraft og stor journalistisk integritet samt en naturlighed, en ro og en meget stor viden, som hun har knoklet for at tilegne sig, siger Michael Dyrby.

Der er TvPriser til både "Kulturen på NEWS" (bedste aktualitetsprogram) og til værten Stéphanie Surrugue (årets værtstalent).


Hæder til TV 2 NEWS og TV 2|SPORTEN
TV 2 NEWS-programmer og -værter blev tre gange kaldt på scenen for at modtage deres priser, og de går til ”Kulturen på NEWS” (bedste aktualitetsprogram), ”Ankerdal på NEWS” (bedste sportsprogram) og til værten på ”Kulturen på NEWS”, Stéphanie Surrugue (årets værtstalent).

”Kulturen på NEWS” får af priskomiteen ekstra point, fordi ”ingen hidtil rigtig havde troet på, man kunne lave daglige magasinprogrammer om kultur”.

- Kultur passer fremragende til NEWS, og samtidig har vi med Stéphanie Surrugue fået Danmarks mest talentfulde vært i spidsen for programmet. Hun ER sit stof, og hun forstår at formidle sit stof. Hun vil blive brugt på TV 2 og TV 2 NEWS til meget andet, forudser Michael Dyrby.

Nikolaj Lie Kaas var vært ved "Zulu Comedy Galla 2011", som har fået TvPrisen for bedste tv-event. Kaas er igen vært ved 2012-udgaven.


TV 2 Zulu modtager prisen for bedste tv-event for ”Zulu Comedy Galla 2011” – en event, kanalen gentager og fornyer i september, når ”Zulu Comedy Galla 2012” holdes i Operaen og udsendes på tv.

TV 2s dramaserie ”Rita” modtager også en TvPris ved aftenens uddeling. Den går til fotograf Kim Høgh Mikkelsen for bedste fotografering af tv-drama/comedy.

Det er den anden pris til ”Rita” på to måneder. Hovedrolleindehaveren Mille Dinesen blev nemlig i juni hædret med ’Den Gyldne Nymfe’ ved den årlige TV Festival i Monte Carlo.

-------

Samtlige vindere af TvPrisen 2012:

Bedste dokumentar: Putins Kys, Monday Reporter og Made in Copenhagen, DR2
Bedste faktaserie: De bortførte børn, Dokumentar Kompagniet, TV 2
Bedste nyhedshistorie: Sultkatastrofe i Somalia: Rasmus Tantholdt finder skjult nødhjælpslager, TV 2|NYHEDERNE, TV 2
Bedste nyheds-event/live-dækning: Med livet som indsats, DR Event, DR1
Bedste aktualitetsprogram: Kulturen på NEWS, TV 2 NEWS, TV 2 NEWS
Bedste sportsprogram: Ankerdal på NEWS, TV 2|SPORTEN, TV 2 NEWS
Bedste børneprogram: Store Nørd, DR, DR Ramasjang
Bedste livsstilsprogram: Nak & Æd, DR Natur, DR2.
Bedste realityserie: Blod, sved og ris, Koncern, DR1
Bedste reportageserie: Sex, kaos og bekendelser, Strix, DR2
Bedste tv-underholdning: X Factor, Blu, DR1
Bedste tv-satire/comedy: A-klassen, Fridthjof Film, DR2
Bedste tv-drama: Borgen, DR Fiktion, DR
Bedste tv-event: Zulu Comedy Galla 2011, Immergut, TV 2 Zulu
Bedste kvindelige tv-skuespiller: Sidse Babett Knudsen (Borgen), DR1
Bedste mandlige tv-skuespiller: Pilou Asbæk (Borgen), DR1
Bedste kvindelige tv-vært: Natasja Crone (TV 2|NYHEDERNE), TV 2
Bedste mandlige tv-vært: Jan Gintberg (Gintberg på kanten), DR1
Bedste tv-trailer: Brænder det stadig (Det Nye Talkshow), DR, DR1
Bedste foto: Nadim Carlsen (Et splitsekund, DR1)
Bedste klip: Line Schou Hillerbrand (A-klip), Nepo Goldmann-Piculell, Iben Sol Mauritsson, Luis Pinto, Niels Lyster, Steffen Sennenwaldt (Sex, kaos og bekendelser, DR2)
Bedste foto - tv-drama/comedy: Kim Høgh Mikkelsen (Rita, TV 2)
Bedste klip - tv-drama/comedy: My Thordal (Borgen, DR1)
Årets værtstalent: Stéphanie Surrugue, Kulturen på NEWS, TV 2 NEWS
Årets nyskabelse: Mormors bordel, Koncern, TV 2
Årets Otto: Karen Thisted
Seerprisen: Korrespondenterne, TV 2|NYHEDERNE, TV 2.


----------------------------


Begrundelser for de enkelte priser kan ses på http://tvfestival.dk/node/1428.