TV 2 vil være stærkest, når det handler om at tilbyde seerne den allerbedste weekendunderholdning, og man kan allerede nu godt begynde at glæde sig til et underholdende efterår, der både byder på stærke kort som 'Vild med dans' og 'Forræder', men også et helt nyt underholdningsformat på dansk tv, når 'Piano' får danmarkspremiere senere på året.
- På TV 2 har vi nogle af de stærkeste underholdningsformater til at åbne Danmarks bedste weekend, men vi skal blive ved med at turde præsentere vores seere for nye formater og også have mod til at justere og optimere på eksisterende, og det gør vi i høj grad i den kommende tid, siger programdirektør på TV 2, Dorthe Thirstrup.
12. oktober slår Martin Johannes Larsen dørene op til en udvidelse af 'Forræder'-universet, når han er vært på 'Forræder - Ukendt grund', der sendes på TV 2 Echo og TV 2 Play. Her indtager 17 vidt forskellige spillere fra hele Danmark 'Forræder'-slottet for at spille spillet om sandheder og løgne.
- Vi har løbende fået usædvanligt mange henvendelser fra begejstrede seere, som har foreslået en version af 'Forræder', hvor alle kunne være med. Nu har vi valgt at udvide 'Forræder' til TV 2 Echo og TV 2 Play, hvor 'Forræder - Ukendt grund' får sit helt eget univers med egen vært og spillere fra hele Danmark. Mens Lise Rønne fortsat kommer til at styre kendte forrædere på TV 2, er det Martin Johannes, der leder slagets gang, når spillerne i 'Forræder - Ukendt grund' kæmper om, hvem der kan forlade slottet med en eftertragtet pengepræmie under armen, siger Thomas Richardt Strøbech, underholdningsredaktør på TV 2.
Til november præsenterer TV 2 et helt nyt underholdningsprogram, der fejrer musikken, klaveret og danskerne. Programmet hedder 'Piano', og Sarah Grünewald er vært. I fire programmer inviterer hun danskere fra hele landet til at dele deres glæde ved klaveret, når de får mulighed for at spille for tilfældige forbipasserende på en af landets mange banegårde. Hvad de ikke ved, er, at de to eksperter, popmusikeren Mads Langer og den verdenskendte pianist Tanja Zapolski, lytter med og til sidst vil invitere én fra hvert program til at medvirke i en storslået koncert.
- I 'Piano' dyrker vi danskernes glæde ved musikken. Der er så mange dygtige mennesker, som ikke nødvendigvis beskæftiger sig professionelt med musik, og dem giver vi en unik mulighed for at vise deres store passion for klaveret. Jeg glæder mig helt vildt til, at seerne kan opleve de mange modige danskere, der er mødt op på banegårde for at spille klaver og fortælle deres egen historie. Det er blevet til mange rørende øjeblikke og fortællinger, uanset om de bliver formidlet af en livserfaren 92-årig kvinde, som har spillet hele livet, eller en vanvittig talentfuld niårig dreng, som har spillet i få år. 'Piano' bekræfter os i, at musikken har en helt særlig evne til at åbne op for følelser og samle folk på tværs af alder og livssituationer, siger Dorte Borregaard, underholdningsredaktør på TV 2.
Ud over stærke underholdningsprogrammer byder efteråret også på et gensyn med det danskudviklede realityformat 'Flokken', hvor 12 deltagere sammen skal tilkæmpe sig så mange penge som muligt i den vilde natur i Bulgariens bjerge. Men når pengene er fordelt, rammer det store spørgsmål: Deler du pengene med 'Flokken' - eller beholder du dem selv?
- 'Flokken' er vigtig public service af flere årsager. Det er et dansk, egenudviklet koncept, og dermed er vi med til at støtte dansk kreativitet. TV 2 har en særlig forpligtelse over for den danske tv-branche til at udvikle og producere nyt indhold. Og så skal vi turde tro så meget på det, at vi investerer i en sæson til, hvor vi justerer konceptet, som vi for eksempel har gjort det med anden sæson af 'Flokken', siger TV 2-redaktør Anders Fuchs og fortsætter:
- For det andet er castet i 'Flokken' sammensat af 12 meget forskellige mennesker, både hvad angår alder, køn og baggrund. Sammen skal de overleve i den barske natur og stilles over for en række opgaver og dilemmaer. De samtaler og gruppedynamikker, der opstår, kan vi alle relatere til, og forhåbentlig sætter de også gang i samtalen derhjemme. I sidste ende sætter vi det hele på spidsen ved at bede deltagerne om at vælge mellem individet og fællesskabet, og det må jo siges at være den evige debat, der foregår på alle planer i vores samfund: Hvem yder mest? Og skal dem, der knokler mest, have mere end andre, eller skal alle have lige meget? Den debat gør 'Flokken 2' til et spændende og relevant public service-realityprogram, siger Anders Fuchs.