Rolf Sørensen melder fra til Tour de France

25. juni 2024
Af: Jacob Panum, PR-konsulent
Rolf Sørensen må på grund af hjerteproblemer melde fra som TV 2s ekspertkommentator på årets Tour de France, der begynder på lørdag. Hans afløser bliver Trine Schmidt.

Siden 2006 har Rolf Sørensen kommenteret verdens største cykelløb, Tour de France, for TV 2. På lørdag skulle han efter planen igen have sat sig i kommentatorboksen ved siden af sin faste makker, Dennis Ritter, og kommenteret årets løb, der begynder i Firenze i Italien. Men den er gal med hjertet, og derfor har 59-årige Rolf Sørensen valgt ikke at tage afsted til det krævende løb.

- Jeg er helt utroligt ærgerlig over, at jeg ikke kan være med til at lave Tour de France i år, men helbredet kommer i første række. Jeg har fået nogle udfordringer med hjertet, og det skal udredes, før jeg tør udsætte mig selv for en arbejdsopgave som Touren rundt i hele Frankrig. Derfor har jeg besluttet mig for, at det klogeste er, at jeg bliver helt hjemme fra Touren i år, siger Rolf Sørensen.

TV 2 har fuld forståelse for valget og bakker op om Rolf Sørensens beslutning.

- Det er først og fremmest rigtig trist, at Rolf har fået problemer med helbredet. Der er ikke noget, der er vigtigere end, at Rolf får fred og ro, så han kommer sig så godt som muligt så hurtigt som muligt. Vi ønsker ham god bedring, og når han er på toppen igen, så glæder vi os til at få ham tilbage til vores cykeldækning senere på året, siger John Jäger, TV 2s chefredaktør på Tour de France.

Hverken Rolf Sørensen eller TV 2 har yderligere kommentarer til Rolf Sørensens helbredssituation, og det beder vi alle om at have forståelse for og at respektere.

Trine Schmidt afløser Rolf Sørensen

I Rolf Sørensens fravær har TV 2 besluttet at sende den tidligere professionelle cykelrytter Trine Schmidt til Italien og Frankrig for at dække Tour de France. 

null

- Vi havde allerede lavet en aftale med Trine Schmidt, som lige er blevet uddannet journalist. Hun skulle have været en del af vores cykeldækning senere på året. Under Tour de France skulle hun have arbejdet for TV 2 MIDTVEST, men vi har fået lov til at overtage hende under løbet, så hun kan være med i vores dækning, siger John Jäger.

36-årige Trine Schmidt har tidligere kommenteret cykelløb – også på TV 2. Under Tour de France vil hun indgå i det samlede eksperthold på TV 2, og hun vil også lave opgaver for TV 2 MIDTVEST.

- Det er godt nok trist at høre med Rolf Sørensen, og jeg håber inderligt, at han kommer sig hurtigt på alle måder. Jeg er stolt over, at TV 2 vil bruge mig i denne rolle. Jeg havde set frem til at arbejde for TV 2 MIDTVEST under Touren og havde naturligvis glædet mig til at blive en del af TV 2s cykeldækning senere på året. Nu får jeg chancen på TV 2 tidligere end forventet, og den store udfordring vil jeg påtage mig med stor ydmyghed, siger Trine Schmidt.

Tour de France begynder på lørdag 29. juni i Firenze i Italien og slutter søndag 21. juli i Nice i Frankrig.

Billede {0} af {1}