Fortsat høj andel af dansksproget indhold på TV 2

01. maj 2024;
Af: TV 2 Kommunikation

TV 2 har onsdag 1. maj offentliggjort sin public service-redegørelse for 2023. 

TV 2s public service-forpligtelse gælder for hovedkanalen TV 2, som også i 2023 var den mest sete hovedkanal i Danmark. På tværs af egne platforme er TV 2 hver uge i kontakt med 85 procent af danskerne, og det er vi stolte af. Redegørelsen viser, at TV 2 – på trods af et udfordret mediemarked og store forandringer i danskernes medievaner - bevarer sin gennemslagskraft, og at efterspørgslen på relevant og troværdigt indhold og dansk kvalitet fortsat er stor. 

På tværs af landet samles vi om de store fælles begivenheder og om dansk fiktion og underholdning, dansk reality, sport, nyheder og aktualitet.  

I 2023 bestod hovedkanalens samlede programflade af 5.610 timers dansksprogede programmer, svarende til 79,2 procent af den samlede programsendetid (eksklusive TV 2 Regionerne). Den fortsat høje danske programandel er resultatet af en klar prioritering af dansk tv i alle genrer og i alle dele af TV 2s programflade. En stor andel af de dansksprogede programmer er i øvrigt nyheder - i 2023 sendte TV 2s hovedkanal over 1.600 timers nyheder. 

Læs TV 2s public service-redegørelse her.

Billede {0} af {1}