TV 2 viser Børnenes Nytårstale

30. oktober 2023;
Af: TV 2 Kommunikation

I år er det ikke kun Dronningen og statsministeren, der vil gøre status på året i en nytårstale. Den 1. januar 2024 vil TV 2 nemlig for første gang vise Børnenes Nytårstale, hvor et barn i alderen 8-17 år vil holde tale for øjnene og ørene af hele Danmark.

Initiativet er et samarbejde med Unicef Danmark, der også udvikler undervisningsmateriale, som skoler kan bruge til at klæde eleverne på til at skrive og holde en tale.
 
Ambitionen med Børnenes Nytårstale er at styrke børns stemmer i den offentlige debat. Undersøgelser viser nemlig, at mens mange danske børn har holdninger og stor viden om demokratiet, så føler de sig ikke hørt. Det vil TV 2 gerne være med til at ændre.

- TV 2s public service-dna er at starte samtaler blandt alle danskere. Ikke kun voksne danskere. Børn og unge har en vigtig stemme, og derfor skal vi se og høre dem. Nu giver vi dem et talerør og hører, hvilke temaer de er optaget af, og hvad de har på hjerte. Det glæder jeg mig til, siger Lotte Lindegaard, indholdsdirektør på TV 2.  
 
De børn, der har lyst, kan nu og indtil 23. november indsende taler til TV 2 – uanset om de har været igennem et undervisningsforløb i skolen. I de efterfølgende uger udvælger en komité bestående af både børn og voksne den nytårstale, der skal holdes for resten af Danmark.

Læs mere her. 

Billede {0} af {1}