Danskerne bakkede massivt op om Vingegaards historiske sejr

25. juli 2023
Af: Jacob Panum, PR-konsulent
Danskerne bakkede igen op i stor stil, da Jonas Vingegaard vandt Tour de France for andet år i træk. Næsten en halv million danskere så i snit hver etape fra verdens største cykelløb på TV 2 og TV 2 Play.

Gennemsnitsseertallet for årets 21 Tour de France-etaper på TV 2 og TV 2 Play lander foreløbigt på 491.000. Det gør årets løb til det fjerde mest sete Tour de France nogensinde - kun overgået med nogle cykellængder af sidste års løb med start i Danmark, Touren i 1997 på en andenplads og Touren i 1996, hvor Bjarne Riis vandt.

Seerandelen - den såkaldte share - er i år på 68 procent i gennemsnit for de 21 etaper. Sharen angiver hvor mange procent af alle liveseere på det pågældende tidspunkt, der har valgt at se Tour de France.

- Det er fantastisk, at danskernes engagement og interesse i Tour de France på TV 2 holder sit høje niveau. Vi gør vores ypperste for at forædle produktet for alle vores seere og brugere, og det glæder mig, at vi formår at fastholde mange af de seere, som fik smag for Tour de France med starten i Danmark sidste sommer. Og så bidrager Jonas Vingegaards historiske sejr og de danske etapesejre også til, at Danmark fortsat er det land med den største seerandel i verden, siger Frederik Lauesen, sportschef på TV 2. 

Over en million så afslutningen i Paris

21. og sidste etape af Tour de France blev den mest sete på TV 2 og TV 2 Play med 942.000 seere i snit. 

Sprinterafgørelsen i Paris og sejrsceremonien med Jonas Vingegaard øverst på podiet var det helt store trækplaster.

Over en million seere så afslutningen, og det hele toppede under spurten på Champs-Élysées med et seertal på 1.273.000, hvilket blev Tourens mest sete øjeblik.

null

Tour de France-festen fortsætter med Tour de France Femmes, som er i fuld gang på TV 2 og TV 2 Play. Og onsdag ankommer Jonas Vingegaard til hyldest og fejring i København. Du kan se med fra folkets hyldest, som foregår med kortegekørsel fra Tårnby til Rådhuspladsen og Tivoli. Det hele kan ses direkte på TV 2 Play og TV 2 fra klokken 10-18.

Flere af de danske Tour-ryttere kan opleves ved VM i cykling, som sendes fra 3.-13. august på TV 2 Play og TV 2 Sport, mens Jonas Vingegaard igen folder sig ud i det tre uger lange Grand Tour-løb Vuelta a España, som vises på TV 2 Play, TV 2 Sport X og TV 2 Sport fra lørdag 26. august.

Se, hvornår TV 2 sender cykling?

Billede {0} af {1}