Ny kommentator håber at speake Danmark til historisk VM-guld

Danmark indleder VM mod Belgien fredag 13. januar på TV 2 / Foto: TV 2

Danmark indleder VM mod Belgien fredag 13. januar på TV 2 / Foto: TV 2

09. januar 2023;
Af: Jacob Panum / TV 2 Kommunikation

– Jeg har rigtig gode sommerfugle i maven, siger Jonas Nyhøj, som for første gang nogensinde skal kommentere håndboldherrernes kampe til et VM. Endda til en slutrunde, hvor Danmark kan blive den første nation nogensinde til at vinde verdensmesterskabet tre gange i træk. Følg med på TV 2, TV 2 SPORT, TV 2 PLAY og TV2.DK.

Han er 35 år og på alder med Mikkel Hansen. Han er fra Tommerup på Fyn, og har kun spillet håndbold som ganske lille. Men han har kommenteret et utal af ligakampe samt kvindelandsholdet ved det seneste EM, hvor det blev til dansk sølv. Og nu håber Jonas Nyhøj, at han sammen med ekspertkommentator, Bent Nyegaard, får æren af at speake de danske håndboldmænd til historiske medaljer af fineste karat ved slutrunden i Sverige og Polen.

- Det er jo fuldstændig enestående, at Mikkel Hansen og kompagni står med denne mulighed. Sågar som favoritter. VM i håndbold er virkelig noget, som samler danskerne, og jeg glæder mig helt vildt til slutrunden, samtidig med jeg går ind til opgaven i kommentatorboksen med stor ydmyghed, siger Jonas Nyhøj, som i efteråret 2022 afløste Thomas Kristensen, der i 16 år dannede makkerpar med Bent Nyegaard ved herrernes slutrunder.

Jonas Nyhøj kommenterer VM i håndbold med Bent Nyegaard / Foto: Ebbe Rosendahl / TV 2

Jonas Nyhøj kommenterer VM i håndbold med Bent Nyegaard / Foto: Ebbe Rosendahl / TV 2

Jonas Nyhøj og 71-årige Bent Nyegaard er langtfra uprøvede som kommentatorpar. Bag sig har de et hav af ligakampe, DM- og pokalfinaler.

- Bent er den klogeste på håndbold, som jeg kender. Han siger selv, at han har set over 10.000 håndboldkampe og har været til 55 slutrunder, og det hele er vist lagret på hans harddisk. Han er opdateret til fingerspidserne, så det giver mig stor tryghed at have ham ved min side. Jeg synes, vi har en god balance i, at jeg er den mere faktuelle og begejstrede, hvor Bent er den kølige analytiker, siger Jonas Nyhøj.

Hvordan tror du, du vil reagere, hvis Danmark går hele vejen og skriver verdenshistorie ved at vinde VM-guldet for tredje gang i træk?

- Det er et vanskeligt spørgsmål. Det vil jeg helst ikke forholde mig til, da det er noget, jeg ikke vil forberede mig på. Det skal komme impulsivt. Men jeg håber at kunne bevare fatningen, uanset om det bliver en tæt afgørelse eller om det er en solid føring, der skal køres hjem, siger Jonas Nyhøj.

Kompetent hold er kampklar hos TV 2

TV 2, der deler rettighederne til VM med DR, stiller i stærkeste opstilling med velkendte navne. Morten Ankerdal er vært i studiet i Malmø Arena, og er flankeret af eksperterne Claus Møller Jakobsen og Anders Eggert, samt Daniel Svensson, der byder ind med sin taktiktavle fra studiet i Danmark. VM-kampene bliver kommenteret af TV 2s faste folk, blandt andre Jonas Nyhøj og Bent Nyegaard.

VM i Sverige og Polen er det 28. verdensmesterskab i håndbold. Det bliver afholdt i fire polske og fem svenske arenaer fra 11. januar til 29. januar. Danmark er i gruppe H, og indleder slutrunden mod VM-debutanterne fra Belgien fredag 13. januar (TV 2). Herefter gælder det Bahrain søndag 15. januar (DR), mens sidste kamp i det indledende gruppespil er mod Tunesien tirsdag 17. januar (TV 2). Alle tre opgør har kampstart klokken 20.30.

seneste nyt fra VM i herrehåndbold på TV2.DK.

Sådan sender TV 2s kanaler fra VM i herrehåndbold.

En måned i håndboldens tegn

Januar emmer traditionelt af håndbold på TV 2, og i år er der foruden VM ekstra godt til de danske håndboldfans.

Flere af de danske VM-profiler som Mikkel Hansen, Niklas Landin, Mathias Gidsel og landstræner Nikolaj Jacobsen kan opleves i portrætserien ’Vi er GOG’, som allerede er tilgængelig på TV 2 PLAY og får premiere med første afsnit på TV 2 tirsdag 10. januar klokken 20.50. Det er en medrivende fortælling om GOG’s historie, som byder på nøgenløb, fester og katastrofal konkurs.

Glæd dig også til sportsdokumentaren ’Gidsel – mod alle odds’, som får premiere tirsdag 24. januar på TV 2 PLAY, hvor den kan ses fra om morgenen og på TV 2 klokken 22.55. Den cirka 45 minutter lange dokumentar handler om Mathias Gidsels vej til håndboldtinderne, som har været alt andet end forudsigelig. Over natten blev han feteret og allemandseje. Men lykkerusen havde et prismærke, som overrumplede ham. Midt under opturen røg korsbåndet og truede med at koste Mathias Gidsel en værdig afsked med hjerteklubben GOG.

 

Billede {0} af {1}