TV 2 apologizes for inappropriate and offensive comment from a host of TV 2 NEWS

TV 2 NEWS (Arkivfoto: TV 2 NEWS)

TV 2 NEWS (Arkivfoto: TV 2 NEWS)

17. december 2022;
Af: TV 2 Communications

In the current affairs program ‘NEWS & Co.’ on Danish TV 2 NEWS on Monday December 12, an inappropriate comment was made in relation to the Moroccan national football team. TV 2 sincerely apologizes for the comment.

In the current affairs program ‘NEWS & Co.’ on Danish TV 2 NEWS on December 12, the panel spoke about the World Cup in football, where the Moroccan national team has their families with them to support the team.

TV 2 NEWS host Christian Høgh Andersen draws a line between staying together as a family to the next topic about animals. Unintentionally, this becomes a comparison between Morocco's national football team and their families, and a picture of a monkey family that host Søren Lippert presents for the following topic.

This can be perceived as a racist comment, and both TV 2 and Christian Høgh Andersen would like to give a profound apology for that.

Anne Mette Svane, editor-in-chief at TV 2 NEWS, comments:

- We deeply apologize that a host on TV 2 NEWS made a comment that is both wrong and offensive. Although it was not the intention of the host, it is a remark that both our host and TV 2 dissociate from. This was a clear mistake, we apologize for it, and we will take it into account in our work at TV 2 NEWS, says Anne Mette Svane.

Christian Høgh Andersen, host on TV 2 NEWS, comments:
- I am very sorry that I made a completely wrong comparison. It was never my intention, but it is both wrong and offensive, and I would like to apologize for that.

TV 2 has apologized to the viewers who have contacted TV 2, and also believes it is necessary to dissociate from the inappropriate comment publicly.

 

Dansk version (Danish version):

TV 2 undskylder for uhensigtsmæssig og forkert kommentar fra vært på TV 2 NEWS

I programmet NEWS & Co. på TV 2 NEWS mandag 12. december blev der desværre talt om det marokkanske fodboldholdlandshold på en måde, som TV 2 undskylder for.

I programmet 'NEWS & Co.' på TV 2 NEWS talte panelet mandag 12. december om VM i fodbold, hvor det er kommet frem, at det marokkanske landshold har deres familier med, fordi de støtter op om holdet.

Vært Christian Høgh Andersen trækker derfor i et uheldigt forsøg på at være både humoristisk og lun en linje til det at holde sammen som familie, da det næste emne om dyr ruller over skærmen. Utilsigtet bliver det en sammenligning mellem Marokkos fodboldholdlandshold og deres familier og så den abefamilie, som vært Søren Lippert holder på et billede i det efterfølgende indslag. Det kan opfattes som en racistisk kommentar, og det vil TV 2 og Christian Høgh Andersen gerne give en uforbeholden undskyldning for.

Anne Mette Svane, chefredaktør på TV 2 NEWS, siger:

- Vi undskylder, at en vært på TV 2 NEWS kom med en kommentar, der både er forkert og stødende. Selvom det absolut ikke var hensigten fra værten, så er det en bemærkning, som både vores vært og hele TV 2 tager afstand fra. Det her var en klar fejl, det siger vi undskyld for og det tager vi med i det videre arbejde på redaktionen, siger Anne Mette Svane.

Christian Høgh Andersen, vært på TV 2 NEWS, siger:

- Jeg er virkelig ked af, at jeg fik lavet en helt forfejlet sammenligning. Det har på intet tidspunkt været min intention, men det er både forkert og stødende, og det vil jeg gerne sige undskyld for.

TV 2 har undskyldt til de seere, der har henvendt sig, og mener også det er nødvendigt at tage afstand fra kommentaren offentligt.

 

Billede {0} af {1}