Søs & Kirsten hyldet ved 'Året der gak 2022'

Søs & Kirsten får æresprisen ved 'Året der gak 2022'. Fotokredit: Per Arnesen/TV 2

Søs & Kirsten får æresprisen ved 'Året der gak 2022'. Fotokredit: Per Arnesen/TV 2

30. november 2022;
Af: TV 2 Kommunikation

Komikerduoen, der består af Kirsten Lehfeldt og Søs Egelind, blev i aftes tildelt en ærespris, STORM-prisen, ved TV 2 CHARLIEs satiriske gallashow 'Året der gak'. Showet kan ses på TV 2 PLAY og TV 2 CHARLIE søndag 11. december.

'Året der gak' blev optaget i går aftes i Falkoner Salen i København, hvor satiregruppen PLATT-FORM med Laus Høybye, Mille Lehfeldt og Jakob Fauerby var de veloplagte værter. Her blev æresprisen tildelt Kirsten Lehfeldt og Søs Egelind, der i flere årtier har underholdt danskerne, og som har vist, at deres humor er evig aktuel og langtidsholdbar. Makkerparret tog imod prisen foran en fyldt sal, der gav Søs & Kirsten et stående bifald.

I takketalen sagde Søs Egelind blandt andet:

- Tænk, at vi har været så heldige at finde hinanden. At finde nogen, som man svinger så fuldstændigt sindssygt sammen med. Det har været vores store lykke, at vi kunne møde nogen, der kan grine og tænke på nøjagtig det samme. At have den store lykke at være ene om at skabe noget komik med en snert af smerte og fremfor alt være så forelsket i detaljer, almindeligheder og … pauser. Og så være så fast besluttet på at køre selv på trods af et mandsdomineret og lukket komiker-Danmark. Det har været en kamp, der var værd at tage.

Tre priser uddelt

Ud over STORM-prisen blev der uddelt yderligere to priser. Årets Store Smil, der hylder den person, som har fået os til at smile en ekstra gang i et ellers hårdt år, gik til Johnny Hansen, forsanger i Kandis. Prisen blev overrakt af statsminister Mette Frederiksen (S), og han blev desuden beæret med en hyldestsang fra Henrik Lykkegaard, Noam Halby og Johnny Logan. Årets Yndlingsoffer, der bliver uddelt i samarbejde med SVIKMØLLEN, gik i år til den konservative leder, Søren Pape Poulsen.

Årets Yndlingsoffer, der bliver uddelt i samarbejde med SVIKMØLLEN, gik i år til den konservative leder, Søren Pape Poulsen. Fotokredit: Per Arnesen/TV 2

Årets Yndlingsoffer, der bliver uddelt i samarbejde med SVIKMØLLEN, gik i år til den konservative leder, Søren Pape Poulsen. Fotokredit: Per Arnesen/TV 2

Underholdning med noget på hjerte

'Året der gak 2022', der kan ses på TV 2 PLAY og TV 2 CHARLIE søndag 11. december, byder på underholdende indslag fra blandt andre Niels Hausgaard, Anders Grau og Jeanne Boel. Det er fjerde gang, at 'Året der gak' finder sted på TV 2 CHARLIE, og redaktør Mads Volck er stolt af at give en platform til dansk humor og satire:

- På TV 2 CHARLIE elsker vi underholdning med noget på hjerte, og med 'Året der gak' går vi hele vejen! Vi synes, det klæder os en gang imellem at tage bladet fra munden og give vores kommentar til alt det, der foregår ude i samfundet. Vi gør os umage for at skrue op for det satiriske lag hvert eneste år, og så glæder jeg mig meget over, at vi i år har fået en af Danmarks fremmeste satiregrupper til at lede slagets gang og præsentere de mange skønne indslag, siger Mads Volck.

PLATT-FORM er værter ved 'Året der gak 2022'. Fotokredit: Per Arnesen/TV 2

Satiregruppen PLATT-FORM er værter, når vi kigger tilbage på året, der gik, og både hylder og griller dem, der stak snuden frem og markerede sig. Se med i 'Året der gak 2022' på TV 2 PLAY og TV 2 CHARLIE søndag 11. december.

Billede {0} af {1}