Tinka er tilbage i en ny og eventyrlig
TV 2-julekalender for hele familien

I hovedrollerne ses igen Josephine Chavarria Højbjerg som Tinka og Albert Rosin Harson som Lasse. (Foto: TV 2).

I hovedrollerne ses igen Josephine Chavarria Højbjerg som Tinka og Albert Rosin Harson som Lasse. (Foto: TV 2).

10. oktober 2022;
Af: Lone Leth-Larsen, TV 2 Kommunikation

Lågekalenderen kan købes fra mandag 10. oktober - overskuddet fra salget går til Julemærkehjemmene, som hjælper børn ud af mistrivsel.

Tinka er tilbage i den tredje julekalender for hele familien, 'Tinka og Sjælens Spejl', fra 1. december på TV 2 og TV 2 PLAY. Men allerede fra i dag, mandag 10. oktober, smager det lidt af eventyr og jul, når årets lågekalender kan købes. Overskuddet går som altid til Julemærkehjemmene.

Lågekalenderen koster 49 kroner og kan købes i BR, Føtex, Bilka, Salling Stormagasiner, SuperBrugsen, Kvickly, Dagli’Brugsen, Coop 365, fakta, Irma, Coop.dk, MENY, Spar, Min Købmand, Indeks Retail butikskæder, Kon-Turs butikskæder, Løvbjerg, Nemlig.com og Børnenes Boghandel (Arnold Busck).

Årets lågekalender fra TV 2 kan købes fra mandag 10. oktober. (Foto: TV 2/illustreret af Flemming Schmidt).

Årets lågekalender fra TV 2 kan købes fra mandag 10. oktober. (Foto: TV 2/illustreret af Flemming Schmidt).

Spil bag på lågerne

Som noget helt nyt kan lågekalenderen holde meget længere end til 24. december i år, for hvis man gemmer lågerne, kan man samle sit eget samtale-spil.

Det er Small Talk - Big Questions og Julemærkehjemmene, der har lavet spændende og sjove spørgsmål til et samtalespil, som kan spilles med familie og venner. Hver dag vil der være et nyt spørgsmål på indersiden af lågen. Spørgsmålene kan bruges til at give en god snak ved morgenbordet, i klassen eller ved aftensmaden. Når sidste låge er åbnet, kan bagsiden af lågekalenderen foldes til en æske, som man kan gemme alle spørgsmålene i.

Hver dag vil der være et nyt spørgsmål på indersiden af dagens låge. (Foto: TV 2)

Hver dag vil der være et nyt spørgsmål på indersiden af dagens låge. (Foto: TV 2)

TV 2s lågekalender støtter Julemærkehjemmene

På Julemærkehjemmene er samtalen også en vigtig del af hverdagen. Her bliver børnenes selvværdsfølelse styrket, og ved at lytte til hinandens holdninger og tanker bliver nye venskaber opbygget.
Julemærkehjemmene hjælper børn, der bliver mobbet, er ensomme eller tror, de ikke er gode nok. Hvert år får op mod 1.000 børn i alderen 7-14 år et ophold på et Julemærkehjem. Her bliver de en del af et fællesskab med andre børn. For mange af dem bliver opholdet starten på en ny og lysere hverdag med bedre fysisk, mental og social styrke.
Lige siden TV 2s første julekalender udkom i 1990, er overskuddet fra salget af årets julekalender gået til Julemærkehjemmene. Det har i over 30 år samlet mange millioner ind og dermed været med til at hjælpe tusinder af børn i Danmark ud af mistrivsel. For Julemærkehjemmene er det helt afgørende at få støtte. Et ophold på et Julemærkehjem er nemlig gratis for børnene og deres familier.
Læs mere om Julemærkehjemmene

Årets samlemappe og samlekort til 'Tinka og Sjælens Spejl'. (Foto: TV 2)

Årets samlemappe og samlekort til 'Tinka og Sjælens Spejl'. (Foto: TV 2)

Saml kort, og kom med ind i eventyret

Ud over lågekalenderen er der også igen i år mulighed for at samle på julekalenderkort med motiver - denne gang fra 'Tinka og Sjælens Spejl'. Derudover findes et særligt samlealbum, hvor kortene kan indsættes, og her venter opgaver og sjove udfordringer, der relaterer sig til familiejulekalenderen. Albummet koster 40 kroner og kan købes fra 1. november i Bilka, Føtex og BR (Netto på Bornholm, Samsø og Ærø).
Samlekortene distribueres fra 11. november og frem til juleaften (så længe lager haves). For hver 100 kroner, man handler for i Bilka, Føtex og BR (Netto på Bornholm, Samsø og Ærø), får man en pakke med fire kort. (gælder ikke ved online-køb).
I år bliver det også muligt at købe en Tinka-nissehue til 12 kroner, hvoraf de to kroner går til Julemærkehjemmene.

Tredje fortælling om Tinka

I 'Tinka og Sjælens Spejl' møder vi igen Josephine Chavarria Højbjerg som Tinka og Albert Rosin Harson som Lasse. Desuden er der gensyn med Hadi Ka-koush, Ellen Hillingsø, Christian Tafdrup, Neel Rønholt, Rosita Gjurup, Martin Bo Lindsten, Birthe Neumann, Esben Dalgaard, Jakob Femerling og Viilbjørk Malling Agger. Nye navne på rollelisten tæller blandt andre Henrik Koefoed og Anna Haarup Munch.
Hovedforfatterne til 'Tinka og Sjælens Spejl' er Morten Dragsted og Emil Millang, og julekalenderen er instrueret af Christian Grønvall. Julekalenderen er ligesom de to første, 'Tinkas juleeventyr' og 'Tinka og kongespillet', produceret for TV 2 af Cosmo Film med støtte fra FilmFyn og ved producer Sille Sterll.

En familiehemmelighed

Sidst vi mødte Tinka, indførte hun Samlingen, hvor repræsentanter for regionerne - og et enkelt menneske - sammen styrede og bestemte. Til gavn for både voksne nisser og dem, som i fremtiden skulle føre Nissernes Rige videre. Eller det var i hvert fald meningen… Men Tinka har endnu ikke har fået den nye styreform til at fungere, sådan som hun havde forestillet sig. Hun begynder at tvivle på sine egne evner som nissernes leder, og så sætter Ingi hende på sporet af en familiehemmelighed.
De to tidligere Tinka-julekalendere, 'Tinkas juleeventyr' og 'Tinka og kongespillet', kan ses på TV 2 PLAY fra 1. november som opvarmning til 'Tinka og Sjælens Spejl', der har premiere 1. december.

Billede {0} af {1}