TV 2, Alkohol & Samfund og TrygFonden går sammen om fokus på vores alkoholkultur

En ud af syv danskere drikker flere ugentlige genstande, end Sundhedsstyrelsens anbefaling. Halvdelen af danskerne oplever, at et 'nej tak' til alkohol ikke er socialt acceptabelt, og derfor kan det være en udfordring at ændre et overforbrug. I uge 40 sætter TV 2 sammen med Alkohol & Samfund og TrygFonden fokus på danskernes alkoholkultur, alkoholforbrug og -vaner, og hvordan de kan ændres.

Alkohol er en stor del af den danske hyggekultur og for mange et ritual til afslapning, afstresning og belønning efter en lang dag. Ifølge Den Nationale Sundhedsprofil drikker en ud af syv danskere flere ugentlige genstande, end Sundhedsstyrelsens anbefaling, og tre ud af fem danskere mener, vi drikker for meget alkohol, viser en undersøgelse foretaget af YouGov/annalect for Alkohol & Samfund og TrygFonden.
Men halvdelen af danskerne oplever, at et 'nej tak' til alkohol ikke er socialt acceptabelt.

TV 2, Alkohol & Samfund og TrygFonden går nu sammen om at sætte fokus på vores alkoholkultur, alkoholforbrug og -vaner, og hvordan de kan ændres.

- Både unge og voksne oplever, at det kan være svært at sige fra over for alkohol i sociale sammenhænge, fordi det er en del af vores kultur, at vi indtager alkohol, når vi fejrer, fester og i det hele taget samles. Hos TV 2 ser vi det som en vigtig opgave at være med til at få os alle til at forholde os til vores alkoholkultur og til at tage stilling til vores eget forbrug, og hvordan vi agerer over for andre, når vi møder et 'nej tak' til alkohol i sociale sammenhænge, siger TV 2-redaktør Henriette Ladegaard-Pedersen.

Dialog skaber åbenhed om alkoholvaner

Hvordan vi i højere grad kan blive bevidste om eget alkoholforbrug og -vaner, og hvordan vi eventuelt kan ændre på dem og alkoholkulturen i det hele taget, er netop nogle af de emner, som 'Go Morgen Danmark' og 'Go Aften Live' gennem hele uge 40 vil sætte fokus på.

Hos Alkohol & Samfund mener man, at det er vigtigt, at vi i fællesskab tager samtalen og går i dialog omkring, hvilken rolle alkohol spiller i samfundet:

- Mange danskere vil gerne drikke mindre alkohol, men for nogle er det udfordrende at mindske et overforbrug. Det kan også være særligt svært, når et 'nej tak' til alkohol ikke altid bliver accepteret i samfundet. Alle bør have ret til at sige, at man ikke har lyst. Vores kampagne vil forhåbentlig skabe debat om alkoholkulturen og give gode råd til dem, der vil drikke mindre, siger Ida Fabricius Bruun, direktør, Alkohol & Samfund.

Hos TrygFonden er budskabet, at der netop er hjælp at hente, hvis man ønsker at mindske et overforbrug:

- Uanset om man vil drikke mindre i hverdagene eller mindre på én gang, så hjælper det at tage stilling til, hvor meget man vil drikke på forhånd og blandt andet bruge appen 'AlkoLog' til at registrere antallet af genstande. Man kan for eksempel beslutte sig for ikke at drikke før klokken 20, kun i weekenden eller drikke et glas vand mellem hver genstand og på den måde holde styr på indtaget. Og så kan en snak med venner og familie om, hvad og hvor meget man vil drikke, være en hjælp til at bakke hinanden op i bedre vaner, siger Frederik Mühldorff Sigurd, projektchef, TrygFonden.

Henvendelser kan ske til:

TV 2
Charlotte Amtrup Kjær, PR Konsulent, camk@tv2.dk, 61 93 16 10

Alkohol & Samfund
Thomas Chemnitz, presserådgiver, tc@alkohologsamfund.dk, 22 20 04 82

TrygFonden
Robert Neimanas, pressechef, rob@trygfonden.dk, 93 94 02 05

Seneste nyt

Alle Vores Boern Grafik Still 1 (002)
01. december 2022

TV 2 og Røde Kors indsamler julehjælp til sårbare børnefamilier

TV 2 og Røde Kors indsamler julehjælp til sårbare børnefamilier
Graf Til Artikel (1)
01. december 2022

TV 2 PLAY runder strategisk milepæl med 1 million abonnenter

TV 2 PLAY runder strategisk milepæl med 1 million abonnenter
Året Der Gak 2022 6215
30. november 2022

Søs & Kirsten hyldet ved 'Året der gak 2022'

Søs & Kirsten hyldet ved 'Året der gak 2022'

Billede {0} af {1}