Store TV 2-produktioner får internationalt bæredygtighedsstempel

Den grønne produktion af de tre store TV 2-produktioner er resultatet af et fælles fokus på bæredygtighed på tværs af branchen. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

Den grønne produktion af de tre store TV 2-produktioner er resultatet af et fælles fokus på bæredygtighed på tværs af branchen. (Foto: Per Arnesen / TV 2)

16. september 2022;
Af: TV 2 Kommunikation

Som den største indkøber af dansk indhold har TV 2 Danmark et særligt ansvar for bæredygtig tv-produktion. I dag modtager ’Vild med dans’ den internationale bæredygtighedscertificering ’Green Film’ – og den kommende tid følger ’Go’morgen Danmark, ’Go’aften Live’ og ’X Factor’ trop. Den grønne produktion af de tre store TV 2-produktioner er resultatet af et fælles fokus på bæredygtighed på tværs af branchen.

Sammen med produktionsselskaberne, ’Blu’, ’Mastiff TV’ og ’Nordisk Film TV’ har TV 2 taget et vigtigt skridt på vejen mod grøn tv-produktion. Siden august er flere af de største TV 2-formater, ’Vild med dans’, ’Go’morgen Danmark, Go’aften Live, og ’X Factor’, blevet produceret efter anvisninger fra bæredygtighedscertificeringen ’Green Film’. I dag modtager ’Vild med dans’ som den første af de tre produktioner det grønne certifikat. ’Vild med dans’ er den første produktion i Danmark og den første live-produktion i Europa, som får ’Green Film’s bæredygtighedsstempel.

- Vi skal blive meget bedre til at producere bæredygtigt, og det kræver, at nogen tager de første skridt. TV 2 er den største indkøber af dansk indhold, og derfor har vi selvfølgelig et ansvar. Sammen med vores samarbejdspartnere skal vi finde de bedste løsninger, så vi i fællesskab kan sætte skub i den grønne omstilling på produktionerne. ’Green Film’-certificeringen på vores største produktioner viser, hvor meget vi kan rykke os, når vi ser bæredygtighed som et fælles brancheansvar, siger indholdsdirektør hos TV 2, Lotte Lindegaard

’Green Film’-certificeringen på vores største produktioner viser, hvor meget vi kan rykke os, når vi ser bæredygtighed som et fælles brancheansvar Lotte Lindegaard, Indholdsdirektør hos TV 2 Danmark

Som partner i alliancen ’Bæredygtig film og tv-produktion’, har TV 2 været med til at vælge ’Green Film’-certificeringen, som det første og bedste værktøj til at guide producenterne til en mere bæredygtig produktion. I juni besluttede TV 2, at gå efter certificeringen på de tre største TV 2-produktioner.

- Mange produktionsselskaber er selv i gang med at se på deres CO2-aftryk, men det kan være svært at få greb om alle de grønne valg i et produktionsmiljø med højt tempo, hvor tingene bare skal køre. Det er derfor vigtigt, at produktionsselskaberne har et helt konkret værktøj at arbejde med. Erfaringerne med ’Green film’ er indtil videre gode, og vi bliver klogere på, hvordan vi kan gøre tingene bedre og mere bæredygtigt fremover, siger Lotte Lindegaard og tilføjer, at man i alliancen ’Bæredygtig film og tv-produktion’ blandt andet vil hjælpe branchen med mere bæredygtig produktion gennem vidensdeling og uddannelse.

Et opgør med vanetænkningen

På produktionerne af ’Vild med dans’, ’Go’morgen Danmark, Go’aften Live, og ’X Factor’ indebærer ’Green Film’-certificeringen blandt andet, at der anvendes LED lys, hvor det er muligt, at der ikke bruges generatorer, at så mange materialer som muligt er genbrug mv. Alle tre produktioner skal desuden udarbejde en klimarapport, som sendes til godkendelse hos en ekstern certificerings- og inspektionsvirksomhed

Mads Enemark, produktionsleder på ’Vild med dans’, har været glad for processen:

- Vi var hos ’Mastiff TV’ selv begyndt at tænke i mere bæredygtige løsninger, men beslutningen om en egentlig bæredygtighedscertificering af ’Vild med dans’ betyder, at vi på produktionen har gennemgået og justeret flere ting, og at vi står sammen om at lægge pres på vores samarbejdspartnere for, at de også lever op til de nye standarder. At vi er tre store produktioner, som er igennem denne proces, er uden tvivl godt for hele branchen. Det handler nemlig i høj grad om at få øjnene op for, at vi sagtens kan lykkes med at gøre tingene på nye måder. Vores crew får et skub i forhold til at gøre op med vanetænkningen, og den erfaring tager man forhåbentlig med sig på næste produktion.

Produktionerne på  ’X Factor’ , ’Go’morgen Danmark og ’Go’aften Live’ følger Green Films anvisninger. Redaktionen på ’Go’aften Live’ har været i gang  siden midten af august. Produktionen på 'X Factor' startede op i starten af august, og har arbejdet med Green Film fra starten af denne sæson.  (Foto: Lasse Lagoni / TV 2)))

Produktionerne på ’X Factor’ , ’Go’morgen Danmark og ’Go’aften Live’ følger Green Films anvisninger. Redaktionen på ’Go’aften Live’ har været i gang siden midten af august. Produktionen på 'X Factor' startede op i starten af august, og har arbejdet med Green Film fra starten af denne sæson. (Foto: Lasse Lagoni / TV 2)))

Del af et større fokus på bæredygtig forretningsudvikling hos TV 2 Danmark

TV 2 Danmarks øgede fokus på bæredygtig film og tv-produktion er et af mange indsatsområder i TV 2 Danmarks ansvarlighedsstrategi 2025, hvor klima og grønne indkøb er et indsatsområde.

Strategien indeholder et klart mål om at reducere TV 2s CO2-udslip med 70 procent i 2030. Derudover vil TV 2 tage mere aktivt ansvar for den del af CO2-udslippet, som ligger hos eksterne producenter, herunder blandt andet ved at understøtte produktionsmiljøet i grøn tv-produktion.

Green Film-certificeringen 

Green Film er et fælles europæisk redskab udviklet i Italien, som filminstitutter, broadcastere og regionalfonde kan bruge til at understøtte og motivere europæiske produktioner til at producere mere klimavenligt. Alliancen 'Bæredygtig film og TV produktion' har valgt Greenfilm som det bedste værktøj til at guide producenterne til en mere bæredygtig produktion. Håndbogen indeholder et pointsystem til certificering.

Læs mere her

Billede {0} af {1}