Stjernespækket cast til Thomas Vinterbergs tv-serie

Det stjernespækkede cast til Thomas Vinterbergs nye serie 'Familier som vores'. (Foto: Per Arnesen/TV 2)

Det stjernespækkede cast til Thomas Vinterbergs nye serie 'Familier som vores'. (Foto: Per Arnesen/TV 2)

03. oktober 2022;
Af: Lone Leth-Larsen, TV 2 Kommunikation

De unge hovedroller spilles af Amaryllis August og Albert Rudbeck Lindhardt

Optagelserne er i fuld gang til Thomas Vinterbergs tv-serie, 'Familier som vores', som er en stor familiesaga om opbrud og afsked, men også om håb og nye begyndelser.
Det store cast tæller danske stjerner som Nikolaj Lie Kaas (Riget Exodus, Retfærdighedens ryttere, Brødre, Blinkende lygter), Paprika Steen (Den tid på året, Stille Hjerte, Festen), Helene Reingaard Neumann (Druk, Kursk, Borgen), Magnus Millang (Druk, Kursk, Kollektivet), Esben Smed (Ser du månen, Daniel, Bedrag, Lykke-Per), Amaryllis August, der får sin skuespillerdebut, Albert Rudbeck Lindhardt (Druk, Der kommer en dag, Håbet), Thomas Bo Larsen (Druk, Jagten, Festen), Asta August (Pagten, Bedrag, Sygeplejeskolen) og David Dencik (No Time To Die, Kastanjemanden, Chernobyl).


Serien, der er på seks afsnit, produceres af Zentropa og får premiere på TV 2 og TV 2 PLAY i 2024.

En stor familiesaga

Thomas Vinterbergs første tv-serie, 'Familier som vores', er en stor, episk familiesaga om opbrud og afsked, men også om håb og nye begyndelser. Serien foregår i en tid og virkelighed, der ligner vores, men forandring er på vej.

'Familier som vores' finder sted midt i den danske sommer, hvor livet er, som det plejer. Men snart vil alt blive revet fra hinanden. I takt med at oversvømmelser langsomt gør deres indtog, skal Danmark evakueres, og det danske folk skal spredes for alle vinde. Kun huse, skoler og tomme byer vil stå tilbage. Dem, der har råd, rejser til rige lande, mens de mindre velstillede må benytte sig af det statsfinansierede program og flytte til fattigere områder. Familier, venner og elskende vil blive adskilt, had og splittelse vil opstå hos nogle, og kærlighed og forsoning vil vokse blandt andre. Al ejendom gøres med et slag værdiløst, mange formuer vil forsvinde, og lykken blandt de rejsende danskere tilsmiler kun de få heldige. Gymnasieeleven Laura er forelsket for første gang og på nippet til at blive student, da nyheden om evakueringen rammer. Pludselig står hun overfor en ny virkelighed, som vil ændre hendes og hendes families liv for altid.

Vi møder studenten, Laura (Amaryllis August), som ender i sit livs dilemma. Skal hun rejse med sin far (Nikolaj Lie Kaas) og hans nye kone (Helene Reingaard Neumann) til Paris - sammen med sin kæreste, Elias (Albert Rudbeck Lindhardt), eller skal hun tage med sin mor (Paprika Steen), som skal flytte til Rumænien via det offentlige evakueringsprogram?

Vi møder desuden godsejeren Henrik (Magnus Millang) og hans mand Nikolaj (Esben Smed). De har en større konflikt med Henriks bror, den succesrige byggematador, Peter (David Dencik), som bliver hårdt ramt af, at Danmark lukker.
Asta August spiller Christel, en enlig mor, som håber på, at hendes søn på ti år får mulighed for at komme på et fodboldakademi i England.

De unge hovedroller

De to unge hovedroller som Elias og Laura spilles af 21-årige Albert Rudbeck Lindhardt og Amaryllis August på 19 år. Albert Rudbeck Lindhardt har tidligere spillet med i 'Druk', 'Retfærdigheden ryttere', 'Der kommer en dag' og 'Håbet', mens Amaryllis August, der er datter af filminstruktør Bille August, får sin skuespillerdebut i den nye dramaserie.

Amaryllis August og Albert Rudbeck Lindhardt som Laura og Elias i 'Familier som vores'. (Foto: Per Arnesen/TV 2)

Amaryllis August og Albert Rudbeck Lindhardt som Laura og Elias i 'Familier som vores'. (Foto: Per Arnesen/TV 2)

Et ambitiøst projekt

'Familier som vores' handler om afsked og nye begyndelser og tager især udgangspunkt i de unges frygt for fremtiden. Hvad der vil ske med os, hvis landet ophører som nation, og danskerne bliver flygtninge - frarøvet deres ophav og tvunget til at vende ryggen til alt, hvad de kender og elsker?

Thomas Vinterberg instruerer serien og har skrevet manuskriptet sammen med Bo Hr. Hansen.
Den store familiesaga optages i Danmark, men også i Sverige, Tjekkiet, Frankrig og Rumænien.

Producerne bag Thomas Vinterbergs nye serie, Sisse Graum Jørgensen og Kasper Dissing, siger:
- 'Familier som vores’ er på mange måder et ambitiøst projekt, som ligger vore hjerter nært. Det er en fortælling om, hvad der sker, når et land ophører som nation, og et folk tvinges til at tage afsked med alt, hvad de kender og elsker, og bliver sendt ud i verden uden sikkerhedsnet. Samtidig er det en historie om håb, kærlighed og familier, der skal starte livet på ny. Thomas Vinterberg og Bo Hr. Hansen har leveret seks formidable, dramatiske og rørende manuskripter, man i allerhøjeste grad kan glæde sig til at se forløst på fornemmeste vis af et stjernespækket cast.

'Familier som vores' produceres af Zentropa ved producerne Sisse Graum Jørgensen og Kasper Dissing i co-produktion med StudioCanal og med støtte fra Public Service Puljen. Jennifer Green er executive producer for TV 2. Serien får premiere i 2024 på TV 2 og TV 2 PLAY.

'Familier som vores' er produceret af Zentropa Entertainments i co-produktion med TV 2 DANMARK, STUDIOCANAL og CANAL+, med NRK og TV4 / C MORE co-produceret af Zentropa Sweden, Film i Väst, Sirena Film og Ginger Pictures, med støtte fra Det Danske Filminstituts Public Service Puljen, Den Europæiske Union og Nordisk Film & TV Fond, og i samarbejde med CANAL+ Polen, M7 og Degeto Film.

Albert Rudbeck Lindhardt, Thomas Vinterberg og Amaryllis August. (Foto: Per Arnesen/TV 2)

Albert Rudbeck Lindhardt, Thomas Vinterberg og Amaryllis August. (Foto: Per Arnesen/TV 2)

Billede {0} af {1}