Følg dronning Elizabeths begravelse direkte på TV 2 og TV 2 PLAY

TV 2 følger statsbegravelsen af dronning Elizabeth 2. fra London. (Foto: TV 2)

TV 2 følger statsbegravelsen af dronning Elizabeth 2. fra London. (Foto: TV 2)

16. september 2022;
Af: TV 2 Kommunikation

Når briterne mandag 19. september tager afsked med dronning Elizabeth 2., sker det ved den største statsbegravelse i moderne tid. TV 2 Nyhederne følger statsbegravelsen fra London.

Mandag 19. september vil over 2.000 gæster tage plads i Westminster Abbey – den historiske kirke, hvor Storbritanniens konger og dronninger gennem tiden er blevet kronet. Her vil statsoverhoveder fra hele verden – deriblandt vores egen dronning Margrethe samt kronprins Frederik – sige et sidste farvel til briternes regent gennem mere end 70 år. Dronning Elizabeth 2. var ikke bare overhoved for briterne, men også for 15 andre lande i Commonwealth, såsom Canada, Australien og New Zealand, og derfor vil begivenheden blive tv-transmitteret til hele verden.

TV 2 har fokus på begravelsen hele dagen. Det starter fra tidlig morgen i ’Go’ morgen Danmark’, og fra klokken 10.35 til 18.00 bliver der sendt direkte fra London uden afbrydelser.

Kisten med dronning Elizabeth ankommer til Westminster Hall. (Foto: Alkis Konstantinidis / Ritzau Scanpix)

Kisten med dronning Elizabeth ankommer til Westminster Hall. (Foto: Alkis Konstantinidis / Ritzau Scanpix)

Dronningens sidste rejse gennem London

Londonerne selv får også mulighed for at vise deres respekt, når dronningens kiste en sidste gang rejser gennem hendes regeringsby. Senere på eftermiddagen bliver hun stedt til hvile i St. Georges kapel på Windsor Slot, hvor hun vil blive begravet ved siden af sin mand og sine forgængere på tronen.

Natasja Crone og Morten Ankerdal klar i London

TV 2 har sendt sit hold af stærke korrespondenter til London for at dække statsbegravelsen. I studiet sidder Natasja Crone og Morten Ankerdal klar til – sammen med et hold af dygtige eksperter og skarpe kommentatorer – at gelejde seerne sikkert gennem den historiske dag, når verden tager afsked med Storbritanniens længst siddende monark nogensinde.

Billede {0} af {1}