Historisk stort Tour de France på TV 2

Jonas Vingegaard i gult på podiet på Champs-Élysées i Paris efter sidste etape af Tour de France 2022. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix/TV 2)

Jonas Vingegaard i gult på podiet på Champs-Élysées i Paris efter sidste etape af Tour de France 2022. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix/TV 2)

Verdens største cykelløb, Tour de France, har fyldt sendefladen på TV 2 de seneste tre uger, og det har været med stor opbakning fra danskerne.

Over en halv million danskere så i gennemsnit de 21 etaper på TV 2 og TV 2 PLAY fra 1. juli-24. juli, og det gør det til det mest sete Tour de France siden 1996.

Gennemsnitsseertallet for årets Tour de France-etaper på TV 2 lander foreløbigt på 576.000, og det er det næstmest sete Tour de France nogensinde - på en delt anden plads med Touren i 1997, som kun overgås af Touren i 1996, hvor Bjarne Riis vandt. Det endelige seertal foreligger dog ikke endnu, da den tidsforskudte sening ikke er opgjort. Også seerandelen, sharen, er i år på hele 73 procent i gennemsnit for tourens 21 etaper, hvilket angiver hvor mange procent af alle liveseere på det pågældende tidspunkt, der har valgt at se Tour de France.

- Vi er naturligvis rigtig stolte over danskernes engagement i Tour de France på TV 2 denne sommer. Vi har gjort os umage med at lave en god dækning af touren, og det er opløftende, at seerne og brugerne kvitterer med disse rekordhøje tal. Man kan sige, at vi fik noget foræret med starten i Danmark og selvfølgelig Jonas Vingegaards flotte sejr, men jeg håber og tror på, at dette kan være starten på en ny æra for Tour de France herhjemme. Selvom vi altid har været det land i hele verden, hvor fleste ser touren, så er stigningen i interessen i år så høj, at mange nye er kommet til, og forhåbentligt har de fået smag for det og vil også følge med næste år, hvor Vingegaard skal forsvare tour-tronen, sider Frederik Lauesen, sportschef på TV 2.

Over en million så med søndag aften

Da Jonas Vingegaard søndag aften kørte i mål i Paris som vinder af årets Tour de France, så over en million danskere med direkte på TV 2. Helt præcist 1.027.000 (share 79), hvilket gør det til den anden mest sete etape nogensinde, kun overgået af 21. etape i 1996, hvor Bjarne Riis vandt. Tallene for søndag er dog ikke endelige, da den tidsforskudte sening endnu ikke er opgjort.

Live-seningen toppede søndag aften med næsten 1,4 mio. seere, da TV 2 og TV 2 NEWS dækkede fejringen af Vingegaard i Paris.

Masser af danskere heppede på rytterne på de tre etaper i Danmark, blandt andet her på Høve Stræde under anden etape 2. juli. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix/TV 2)

Masser af danskere heppede på rytterne på de tre etaper i Danmark, blandt andet her på Høve Stræde under anden etape 2. juli. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix/TV 2)

Stor Tour-opbakning fra danskerne

Før touren gik i gang i år, sagde Frederik Lauesen, at der ventede os et historisk cykelløb, og at ambitionerne var kæmpestore på TV 2.

Det viste sig, at danskere allerede fra starten var med på eventyret, der begyndte med tre etaper i Danmark. De tre etaper i år er de mest sete 1.-3. etape på TV 2 nogensinde. Touren har altid været populær i Danmark, men i år når populariteten nye højder og har samlet danskerne:

- Når sport er bedst og størst, så kan det som intet andet i den grad samle danskerne, som vi på TV 2 så gerne vil. Det har denne tour været et godt eksempel på hele vejen fra den forrygende flotte start i Danmark - med så mange danskere enten ud på etaperne eller foran skærmen - til eventyret sluttede i Paris med Jonas Vingegaard i gult og en dansk folkefest i byernes by. Og forhåbentligt får vi en dag mere med det store fællesskab, når den nykårede danske Tour de France-vinder onsdag kommer hjem til vores egen hovedstad, København, hvor han skal hyldes for den historiske sejr i verdens største cykelløb, siger Frederik Lauesen.

Festen fortsætter onsdag - og der er mere Tour de France

Den store Tour-fest fortsætter altså onsdag, hvor TV 2 sender live fra klokken 10 til 18 (kun afbrudt af Nyhederne klokken 15), når Jonas Vingegaard hyldes på Rådhuspladsen og i Tivoli. Årets Tour de France-vinder ankommer fra lufthavnen i åben vogn til fejring på Københavns Rådhus klokken 13, og hyldesten fortsætter i Tivoli klokken 16.00.

Sådan fejres Jonas Vingegaard de næste dage

Men det er slet ikke slut med Tour de France på TV 2, for søndag gik starten på Tour de France Femmes, og løbet køres frem til 31. juli. Der er tre danske ryttere med, nemlig Cecilie Uttrup Ludwig (FDJ), Julie Leth (Uno-X) og Emma Norsgaard (Movistar). Det er første gang siden 1989, at der afholdes et officielt Tour de France-etapeløb for kvinder. I perioden 2014-2021 afholdt Tour de France-arrangørerne endagsløbet 'La Course by Le Tour de France' for kvinder. Løbet er på otte etaper og kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY fra søndag 24. juli til søndag 31. juli med Michael Stærke og Christina Siggaard i kommentatorboksen.

Seneste nyt

Foto 1
26. juli 2022

Historisk stort Tour de France på TV 2

Historisk stort Tour de France på TV 2
518P Ikon PLAY
22. juli 2022

Danmarks største digitale krænkelsessag bliver foldet ud i den nye dokumentarserie '518 piger'

Danmarks største digitale krænkelsessag bliver foldet ud i den nye dokumentarserie '518 piger'
Det Sidste Ord Povl Dissing (2)
21. juli 2022

Povl Dissing i 'Det sidste ord'

Povl Dissing i 'Det sidste ord'

Billede {0} af {1}