Uffe Ellemann-Jensen får 'Det sidste ord' på TV 2

Uffe Ellemann-Jensen medvirkede inden sin død i et interview med tv-vært Mikael Bertelsen, som vises på TV 2 og TV 2 PLAY søndag 26. juni. (Foto: Klaus Vedfelt/TV 2)

Uffe Ellemann-Jensen medvirkede inden sin død i et interview med tv-vært Mikael Bertelsen, som vises på TV 2 og TV 2 PLAY søndag 26. juni. (Foto: Klaus Vedfelt/TV 2)

Inden sin død medvirkede Uffe Ellemann-Jensen i et interview med tv-værten Mikael Bertelsen.

Optagelserne er en del af programserien 'Det sidste ord', hvor interviews optages med en række store danske personligheder og gemmes i arkiverne hos Det Kongelige Bibliotek.

Aftalen med de medvirkende er, at programmet først må blive sendt efter deres død. Derfor bliver interviewet med Uffe Ellemann-Jensen nu til en udsendelse, som vises på TV 2 og TV 2 PLAY søndag 26. juni.

- I sit politiske liv tog Uffe Ellemann-Jensen både voldsomme og muntre kampe med pressen og politiske modstandere. Da jeg optog samtalen med en af dansk politiks største personligheder, var jeg interesseret i de tanker og refleksioner, Uffe Ellemann-Jensen har gjort sig, efter at det politiske liv var slut, og spillet om magten var ude, siger Mikael Bertelsen.

- Da vi mødtes for at forberede tv-optagelsen, var Uffe Ellemann-Jensen engageret og generøs og lagde uden forbehold interviewet om sit liv i mine hænder. Man siger, at politikere altid er mest ærlige på valgaftenen, når stemmerne er afgivet, og alt er talt op. Jeg håber, at 'Det sidste ord' med Uffe Ellemann-Jensen vil vise en ny side af et menneske, der levede et spændende og epokegørende liv i dansk og international politik, siger Mikael Bertelsen.

Foto: Klaus Vedfeldt/TV 2

Foto: Klaus Vedfeldt/TV 2

Det Kongelige Bibliotek er med som partner i projektet 'Det sidste ord' og arkiverer optagelserne for eftertiden, hvor kun nogle ganske få ansatte på Det Kongelige Bibliotek har adgang til dem. Optagelserne opbevares indtil 20 år efter personens død og kan derefter udgøre et værdifuldt tilbageblik for forskere i fremtiden på nogle vigtige danmarkshistoriske personer.

- Med Uffe Ellemann-Jensens død har dansk politik mistet en af sine helt store personligheder. På TV 2 er vi stolte af at kunne vise Mikael Bertelsens projekt 'Det sidste ord', fordi det på alle måder lever op til TV 2s ambition om at dele de store øjeblikke og samle danskerne, siger TV 2s indholdsdirektør, Lotte Lindegaard.

- Ikke alle danskere var enige med Uffe Ellemann-Jensen rent politisk, men hans lune og hans engagement i den offentlige debat samt hans betydning i dansk politisk historie kan der ikke herske nogen som helst tvivl om, siger Lotte Lindegaard.

Den første udgave af 'Det sidste ord' blev sendt i august 2020, da den folkekære musiker Bent Fabricius-Bjerre gik bort. Programmet med Uffe Ellemann-Jensen er derfor det andet i programserien.

'Det sidste ord' med Uffe Ellemann-Jensen kan streames på TV 2 PLAY søndag 26. juni og sendes på TV 2 samme dag klokken 20.50.

Billede {0} af {1}