Anders W. Berthelsen er tilbage i ny sæson af 'DNA'

Anders W. Berthelsen og Olivia Joof Lewerissa i ’DNA’ II. (Foto: Klára Cvrčková/TV 2)

Anders W. Berthelsen og Olivia Joof Lewerissa i ’DNA’ II. (Foto: Klára Cvrčková/TV 2)

Den internationale krimisucces produceres af Zentropa Productions og får premiere på TV 2 i 2022.

Anders W. Berthelsen vender tilbage som politikommissær Rolf Larsen i en ny sæson af den højspændte krimiserie 'DNA'. Første sæson af den populære serie havde premiere på TV 2 i 2019, og sæson to får premiere på TV 2 PLAY og TV 2 senere i 2022.

Den nye sæson er ligesom den første skabt af Torleif Hoppe, der også denne gang har skrevet et manuskript med masser af spænding, stærke karakterer og et medrivende plot.

En rejse ind i mørke mysterier

'DNA' II tager os med ind i en verden styret af kriminelle netværk over hele Europa. Ligene af 19 unge vietnamesere fører Rolf Larsen på sporet af en sag om moderne slavehandel og organer til salg på det sorte marked. Det er en rejse ind i mørke mysterier, hemmeligheder og udnyttelse, og hovedpersonerne kæmper for at kaste lys over forbrydelserne, men bliver mødt med store, personlige dilemmaer.

 

Mere end en krimiserie

- Jeg er meget begejstret over, at Torleif Hoppe har skrevet endnu en sæson af 'DNA' til TV 2. Serien er meget mere end en krimiserie og et plot, for Torleif er mester i at skabe nogle meget interessante karakterer. Det er en suspensefyldt krimiserie med et menneskeligt ansigt, hvor alle har noget på spil, siger Pernille Bech Christensen, TV 2 executive producer.

Lige nu er optagelserne i fuld gang i blandt andet Danmark og Tjekkiet, og udover Anders W. Berthelsen medvirker store danske navne som Olivia Joof Lewerissa ('DNA' I), Carsten Bjørnlund ('Dicte', 'Hvide Sande'), Jens Jørn Spottag ('Badehotellet'), Johanne Louise Schmidt ('DNA' I) og Afshin Firouzi ('Dag & nat').

Desuden medvirker den engelsk-franske skuespiller Charlotte Rampling igen som den franske efterforsker Claire Bobain og den polske skuespiller Zofia Wichlacz som Julita.

Anders W. Berthelsen vender tilbage som Rolf Larsen i en ny sæson af ’DNA’. (Foto: Klára Cvrčková/TV 2)

Anders W. Berthelsen vender tilbage som Rolf Larsen i en ny sæson af ’DNA’. (Foto: Klára Cvrčková/TV 2)

En stærk krimi

- Jeg er stolt over at producere 'DNA' II, som er en karakterdrevet krimiserie, og dermed være med til at fortælle en stærk krimi om menneskehandel, som efter narko er den næststørste kriminelle, profitable forretning i vores moderne samfund. Samtidig kommer vi helt tæt på vores karakterer og føler med dem siger Karoline Leth, producer, Zentropa Productions.

Torleif Hoppe ('Forbrydelsen', 'Den som dræber', 'Nikolaj og Julie') har skabt og skrevet serien, og Fabian Wullenweber ('Livvagterne', 'Forbrydelsen', 'Badehotellet') instruerer alle seks afsnit. Karoline Leth (‘Rita’, ‘Arvingerne’, ’Liberty’) producerer serien.

Anders W. Berthelsen som Rolf Larsen og Charlotte Rampling som Claire Bobain i ’DNA’ II. (Foto: Klára Cvrčková/TV 2)

Anders W. Berthelsen som Rolf Larsen og Charlotte Rampling som Claire Bobain i ’DNA’ II. (Foto: Klára Cvrčková/TV 2)

Solgt til 35 lande

'DNA' II produceres til TV 2 og ARTE France af Zentropa Productions ved producere Jonas Bagger, Karoline Leth og Andreas Bak, mens Pernille Bech Christensen er TV 2 executive producer. Newen Distribution er international salgsagent, og første sæson er solgt til 35 lande, blandt andet britiske BBC, hvor den var den mest sete udenlandske serie.

Da ’DNA’ blev vist på TV 2 i efteråret 2019, havde serien knap 700.000 seere på tv og blev dermed en af de mest sete fiktionsserier på dansk tv det år. Hertil kommer et meget stort seertal på streamingtjenesten TV 2 PLAY, hvor den stadig kan ses. Samtidig fik ’DNA’ den høje kvalitetsvurdering 4,3 på skalaen fra 1 til 5, hvor 5 er bedst.

 

 

 

Billede {0} af {1}