Lotte Lindegaard, indholdsdirektør på TV 2. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

Lotte Lindegaard, indholdsdirektør på TV 2. (Foto: Miklos Szabo / TV 2)

TV 2 styrker sine tilgængelighedstilbud

Synstolkning af nye, danske fiktionsserier, oplæsning af undertekster og livetekstning af udvalgte, større sportsbegivenheder er blandt de nye tiltag, TV 2 har besluttet at igangsætte i løbet af 2022 og 2023.

TV 2 udvider i løbet af det næste halvandet år sine tilgængelighedstilbud til danskerne væsentligt. I løbet af 2022 og 2023 vil seere og brugere få adgang til synstolkning af nye, danske fiktionsserier, oplæsning af undertekster på alle TV 2-kanaler, livetekstning af udvalgte, større sportsbegivenheder samt en oplæsningsfunktion til artikler på TV2.DK.

Det orienterede TV 2 om mandag 9. maj på det halvårlige møde i TV 2s brugerråd for tilgængelighed. Her blev tilkendegivelsen mødt af stor begejstring hos brugerrådet, der gennem flere år har presset på for især synstolkning af visse TV 2-programmer samt livetekstning af store, samlende sportsbegivenheder.

De nye tiltag er i tråd med hensigten i public service-tilladelsen om, at TV 2 løbende skal forbedre sine tilbud på tilgængelighedsområdet – som TV 2 også har gjort gennem årene, og som TV 2 nu fortsætter med at gøre.

- Vi har i direktionen taget beslutning om at gøre TV 2 endnu mere tilgængelig for danskere, som er hørelses- eller synsbesværet. Det er vigtigt, at TV 2s omfattende public service-indhold kan tilgås af flest mulige danskere, og tilgængelighed er en public service-kerneydelse, siger TV 2s indholdsdirektør, Lotte Lindegaard.

Løbende udvidelse af TV 2s tekstning gennem årene
TV 2s hovedkanal har i årevis sørget for tekstning af danske programmer til gavn for døve og hørehæmmede. Denne tekstning er løbende udvidet til flere TV 2-kanaler og TV 2 PLAY, ligesom langt de fleste af døgnets nyhedsudsendelser og ’Go’-magasiner samt større events som valgprogrammer, kongelige fejringer, Knæk Cancer mv. er livetekstet på TV 2s hovedkanal. Også udvalgte, direkte underholdningsprogrammer livetekstes efter en evaluering i 2019 af TV 2s tilgængelighed og hjælpetjenester hos TV 2.

Herudover sørger TV 2 for daglig tegnsprogstolkning af én-to nyhedsudsendelser samt den tidlige udgave af ’Go’ aften LIVE’.

TV 2 er i gang med at forberede de nye tilgængelighedstiltag. For så vidt angår synstolkning og oplæsning af undertekster, er igangsættelsen afhængig af ny teknik og nye faciliteter i et kommende Continuity, som er under forberedelse og ventes klar til test i slutningen af 2023. TV 2 vil derefter også undersøge muligheden for at synstolke flere programmer end nye, danske fiktionsserier.

I samme forbindelse vil TV 2 igangsætte yderligere et initiativ med overskriften ’Tydeligere tale’ – et tilbud for seere med nedsat hørelse og for seere, der generes af høj baggrundslyd. ’Tydeligere tale’, som er inspireret af Sveriges Television (SVT), sænker baggrundslyden i et program, så stemmerne/dialogen høres tydeligere.

Tour de France 2021 blev en stor oplevelse med danske øjne, hvor Jonas Vingegaard (tv.) endte på podiet i Paris. Når Touren indledes i år, bliver det med tre etaper i Danmark, som livetekstes på TV 2 henholdsvis 1., 2. og 3. juli. (Foto: Benoit Tessier / Reuters / Ritzau Scanpix / TV 2)

Tour de France 2021 blev en stor oplevelse med danske øjne, hvor Jonas Vingegaard (tv.) endte på podiet i Paris. Når Touren indledes i år, bliver det med tre etaper i Danmark, som livetekstes på TV 2 henholdsvis 1., 2. og 3. juli. (Foto: Benoit Tessier / Reuters / Ritzau Scanpix / TV 2)

Livetekstning af tre Tour de France-etaper i Danmark
Igangsættelsen af livetekstning af større sportsbegivenheder og en oplæsningsfunktion på TV2.DK skal ikke afvente et nyt Continuity. Her vil TV 2 indlede arbejdet hurtigere, herunder opgaven med at skaffe tekstningsmedarbejdere samt definere de sportsbegivenheder, som skal omfattes af den øgede livetekstning.

I første omgang har TV 2 besluttet at livetekste årets tre første etaper af Tour de France, som – ud over at være store sportsbegivenheder – også er særlige kulturbegivenheder, fordi de køres i Danmark.

De tre Tour-etaper i Danmark transmitteres og livetekstes i disse tidsrum: Fredag 1. juli klokken 15.50-19.40, lørdag 2. juli klokken 15.10-17.30 og søndag 3. juli klokken 15.10-17.30.

 

 

Seneste nyt

3840X2160 Key Visual Pressesite KLOVN S9 3 U Logo (1)
04. juli 2022

Casper og Frank er tilbage med ny sæson af 'Klovn'

Casper og Frank er tilbage med ny sæson af 'Klovn'
Cathrine (1)
28. juni 2022

Ny kommunikationsdirektør til TV 2 – Cathrine Kier hentes til udvidet corporate afdeling

Ny kommunikationsdirektør til TV 2 – Cathrine Kier hentes til udvidet corporate afdeling
Kerrin Linde 001 (1)
24. juni 2022

TV 2 NEWS udpeger ny redaktionschef

TV 2 NEWS udpeger ny redaktionschef

Billede {0} af {1}