Nikolaj Lie Kaas står bag ny TV 2-komediedramaserie, som produceres af Zentropa

Nikolaj Lie Kaas står bag den nye TV 2-komediedramaserie ’Agent’, der får premiere i 2023. (Fotos: Henrik Ohsten / Zentropa / TV 2)

Nikolaj Lie Kaas står bag den nye TV 2-komediedramaserie ’Agent’, der får premiere i 2023. (Fotos: Henrik Ohsten / Zentropa / TV 2)

Esben Smed spiller hovedrollen i serien, hvor også masser af store kendte skuespillere og kunstnere medvirker som sig selv.

Optagelserne er netop gået i gang til den nye komediedramaserie 'Agent', som får premiere på TV 2 PLAY og TV 2 i 2023.

Nikolaj Lie Kaas har både skrevet og instruerer den nye serie, som har Esben Smed i hovedrollen som Joe, der arbejder som agent for kunstnere i underholdningsbranchen. Agentfirmaet er et gammelt familieforetagende, der ejes af Joes mor, Vibeke (Ina-Miriam Rosenbaum), men Joe har store drømme og planer med firmaet.

Desværre går det ikke helt efter planen. Artisterne truer med at forlade firmaet, gælden vokser og vokser, og hans mor har trådt på bremsen. Privat kører det heller ikke. Joe skal som delefar finde tid og overskud til sin datter, og ekskonen (Julie Agnete Vang) truer med at hive ham i Familieretshuset for at begrænse samværet. Men Joe giver aldrig op, og med ukueligt gåpåmod og stor optimisme kæmper han videre.

Instruktør og forfatter Nikolaj Lie Kaas, Esben Smed og Dar Salim i ’Agent’.

Instruktør og forfatter Nikolaj Lie Kaas, Esben Smed og Dar Salim i ’Agent’.

En komedie oven på et drama

- Jeg har altid tænkt, at der et stort potentiale i min branches originaler og historier, og jeg har altid været fascineret af mennesker og karakterer, der ikke selv kan se de åbenlyst forkerte valg, de tager. Sådan opstod ideen om Joe, en kendis-agent, der skal navigere rundt i underholdningsmiljøet med alt, hvad det indebærer af sindssyge situationer, samtidig med at han skal være far for sin tiårige datter. Det er en komedie oven på et drama, for jeg har været bevidst opmærksom på ikke at overgive mig til det rene drama, hvilket ligger lige for, når man skildrer et menneske, der er på en deroute. Men det har været mit mantra, at man skal kunne grine højlydt, siger Nikolaj Lie Kaas.

Masser af kendte ansigter

Hovedrollen som Joe spilles af Esben Smed, mens Julie Agnete Vang spiller hans ekskone Hannah. Vibeke er Joes mor og ejer af agentfirmaet og spilles af Ina-Miriam Rosenbaum, mens Joe og Hannahs datter, Tallulah, spilles af Selma Sol í Dali Pape. Joes assistent, Line, spilles af Mathilde Arcel, den nye agent i firmaet Anne Heldt spilles af Camilla Lau, mens Hans Henrik Clemensen spiller Joes advokat Evald.

Det øvrige cast i 'Agent' tæller masser af store og kendte skuespillere og personligheder som bl.a. Dar Salim, Sidse Babett Knudsen, Lars Ranthe, Thomas Blachman, Magnus Millang, Ulrich Thomsen, Tomas Villum, Birthe Neumann, Rasmus Bjerg, Tobias Rahim, Helle Thorning-Schmidt, Lars Løkke Rasmussen, Nukâka Coster-Waldau, Sigrid Husjord, Melvin Kakooza og Gun-Britt Zeller, der alle har sagt ja til at spille 'sig selv' - mere eller mindre overdrevet i en farverig verden fyldt med skønne og skøre karakterer.

Nikolaj Lie Kaas har skrevet og instruerer den nye serie, som har Esben Smed i hovedrollen som Joe, der arbejder som agent for kunstnere i underholdningsbranchen.

Nikolaj Lie Kaas har skrevet og instruerer den nye serie, som har Esben Smed i hovedrollen som Joe, der arbejder som agent for kunstnere i underholdningsbranchen.

Komik og kærlighed

'Agent', der er på i alt otte afsnit, produceres af Zentropa ved producer Louise Vesth, mens Pernille Bech Christensen er TV 2 executive producer. Serien ventes at få premiere på TV 2 PLAY og TV 2 i 2023.

Louise Vesth siger:

- Findes der noget bedre end et rigtig godt grin? Dem bliver der mange af i Nikolaj Lie Kaas' serie om livet som far og arbejdsnarkoman. Det er en serie om at finde balancen i livet og om at være der for dem, der betyder noget, og for dem, der har brug for dig. Der er skruet op for komikken, men der bliver også plads til det, der går helt ind i hjertet. Nemlig kærligheden. Nikolaj bærer både det sjove og det alvorlige i sig, så jeg er sikker på, at de fleste mennesker kan finde sig selv i serien.

Det er ikke første gang, Nikolaj Lie Kaas kaster sig ud i forfatter- og instruktørrollen. For 15 år siden skrev og instruerede han serien 'Mr. Poxycat & Co.' med Rasmus Bjerg i hovedrollen, der blev vist på TV 2 ZULU.

Nikolaj Lie Kaas og Esben Smed under optagelserne til den nye komediedramaserie ’Agent’, som får premiere på TV 2 PLAY og TV 2 i 2023.

Nikolaj Lie Kaas og Esben Smed under optagelserne til den nye komediedramaserie ’Agent’, som får premiere på TV 2 PLAY og TV 2 i 2023.

Billede {0} af {1}