TV 2 og DR går sammen om støttekoncert for ofrene i Ukraine

03. marts 2022;
Af: Mads Boysen, TV 2 Kommunikation

Under overskriften ’Sammen for Ukraine’ samler DR og TV 2 danskerne hen over en uge, der kulminerer med en direkte samsending fra Rådhuspladsen i København lørdag 12. marts kl. 19.30, hvor der samles ind til akut hjælp til krigens ofre.

Der er krig i Europa, og hele verden holder vejret. På tværs af Danmark bliver der taget initiativ til en lang række af aktiviteter, der støtter krigens ofre. Nu samler DR og TV 2 danskerne på en aften, hvor der bliver plads til engagement, indsigt og eftertænksomhed og mulighed for at støtte krigens ofre via et samarbejde med en række større danske nødhjælpsorganisationer, der er aktivt til stede i og omkring Ukraine.

- De humanitære behov i Ukraine og nabolandene er steget voldsomt de seneste dage. I første omgang handler det om overlevelse og basal nødhjælp, men også om, at mennesker har adgang til kontanter eller får et tag over hovedet. Det er fantastisk at se danskernes engagement og vilje til at hjælpe, og nu får vi alle en mulighed for at vise opbakning og solidaritet - både i form af ord, gennem musik og ved at støtte organisationer, som lige nu arbejder i døgndrift, siger Charlotte Slente, generalsekretær i DRC Dansk Flygtningehjælp og i denne sammenhæng repræsentant for de organisationer, der samarbejdes med.

Muligt at støtte allerede nu
Det er allerede muligt at støtte nu på to forskellige måder. Man kan enten donere 150,- kroner ved at sende en SMS med ‘HJÆLP’ til 1234, eller man kan donere et valgfrit beløb via MobilePay til 40 50 42. Senere vil det også blive muligt for både privatpersoner og virksomheder at donere større bidrag via hjemmesiden sammenforukraine.dk.

Følgende nødhjælpsorganisationer får del i det indsamlede beløb: ADRA Danmark, Amnesty International Danmark, CARE Danmark, CARITAS Danmark, Dansk Folkehjælp, DRC Dansk Flygtningehjælp, Folkekirkens Nødhjælp, International Media Support, Læger uden Grænser, Mellemfolkeligt Samvirke, Mission Øst, Oxfam Ibis, PlanBørnefonden, Red Barnet, Røde Kors, SOS Børnebyerne, UNHCR - FN's Flygtningeorganisation og UNICEF Danmark.

- Ukrainerne står i en forfærdelig situation, hvor de akut har brug for hjælp. Herhjemme er mange dybt berørt af situationen, og vi ser, hvordan danskere rundt i hele landet igangsætter initiativer, som alle har til formål at hjælpe. Jeg er glad for, at vi i samarbejde med TV 2, nødhjælpsorganisationerne og danskerne nu kan bidrage til at gøre en forskel for dem, der har brug for hjælp, siger Nikolaj Vitting Hermann, chef for tværgående indhold i DR.

- Det er i alvorlige situationer som denne, at det er virkelig vigtigt at stå sammen for frihed og fællesskab. Sammen med DR vil vi gerne give danskerne muligheden for at gøre en forskel. Fx ved at samles om ønsket om fred, eller ved helt konkret at bakke økonomisk op om nødhjælpsorganisationernes akutte arbejde, siger Dorthe Thirstrup, kanalchef for TV 2.

Johannes Langkilde og Natasja Crone. Foto: Agnete Schlichtkrull/DR & Ebbe Rosendahl/TV 2

Johannes Langkilde og Natasja Crone. Foto: Agnete Schlichtkrull/DR & Ebbe Rosendahl/TV 2

Fokus på krigens konsekvenser
DR’s og TV 2s samsending 12. marts kommer efter endnu en uge med fuldt fokus på krigen i Ukraine på tværs af kanaler og programmer på både radio og tv. Lørdag er Natasja Crone og Johannes Langkilde værter for en aften, der byder på portrætter af helt almindelige ukrainere, der er berørt af krigen, og historier om danskere, der med lokale initiativer er med til at støtte ukrainere på flugt.

I løbet af aftenen vil der også være direkte gennemstilling til DR’s og TV 2s korrespondenter i og omkring Ukraine. Til støttekoncerten optræder en perlerække af Danmarks bedste musikere, og så vil danskerne både før, under og efter støttekoncerten kunne donere penge til nødhjælpsorganisationerne.

Storskærm i Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg
Støttekoncerten bliver samsendt på DR1 og TV 2 lørdag 12. marts fra kl. 19.30 direkte fra Rådhuspladsen i København, hvor der – så længe der er plads - er åbent for alle, der har lyst til at støtte op om initiativet. Er man ikke i nærheden af København, er der også mulighed for at se med via storskærm i Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg – eller naturligvis hjemme fra stuerne.

 

I forbindelse med støttekoncerten lørdag 12. marts udskydes TV 2s planlagte indsamlingsshow, ’Hjertegalla 2022’, der skulle have været sendt på TV 2 CHARLIE samme aften, til senere på året.

Billede {0} af {1}