Ny sæson af ’Sommerdahl’ – og dermed årets tredje danske serie-premiere på TV 2 PLAY

Premieren på den kommende sæson af 'Sommerdahl' kan ses på TV 2 PLAY søndag 6. marts og på TV 2 CHARLIE søndag 13. marts. (Foto: Søren Solkær / TV 2)

Premieren på den kommende sæson af 'Sommerdahl' kan ses på TV 2 PLAY søndag 6. marts og på TV 2 CHARLIE søndag 13. marts. (Foto: Søren Solkær / TV 2)

02-03-2022
Af: TV 2 Kommunikation

Nye mord, nye intriger og nye forhold er, hvad seerne kan se frem til, når Peter Mygind, Laura Drasbæk og André Babikian vender tilbage som Dan, Marianne og Flemming i tredje sæson af den populære danske krimiserie 'Sommerdahl' på TV 2 PLAY og TV 2 CHARLIE.

Selv om vi kun lige er begyndt på marts, er TV 2-kanalerne og TV 2 PLAY allerede klar med årets tredje danske sæsonpremiere på en dansk fiktionsserie/miniserie. Det sker, når ’Sommerdahl 3’ har premiere søndag 6. marts på TV 2 PLAY og søndag 13. marts på TV 2 CHARLIE.

TV 2s stærke fiktions-halvår i 2022 begyndte med miniserien ’Margrete den Første’, som blev fulgt af knap 500.000 seere i snit, mens ’Badehotellet’ p.t. har et seergennemsnit på cirka 1,3 million. Hertil kommer – for begge serier – en meget stor seertilslutning på TV 2 PLAY, som ikke indgår i de officielle seertal fra Nielsen. Det drejer sig især om de populære snigpremierer på TV 2s streamingtjeneste.

Læs mere her om TV 2s fiktionsserier i 1. halvår 2022, hvor yderligere to serier er på vej.

André Babikian, Laura Drasbæk og Peter Mygind i rollerne som henholdsvis Flemming Torp, Marianne Sommerdahl og Dan Sommerdahl i tredje sæson af 'Sommerdahl'. (Foto: Henrik Petit / TV 2)

André Babikian, Laura Drasbæk og Peter Mygind i rollerne som henholdsvis Flemming Torp, Marianne Sommerdahl og Dan Sommerdahl i tredje sæson af 'Sommerdahl'. (Foto: Henrik Petit / TV 2)

Nye mordsager – og et trekantdrama, der fortsætter

I tredje sæson af ’Sommerdahl’ bliver en familiefar bliver fundet død ved havnekarréen, en nonne bliver dræbt i det lokale kloster, og en lokal entreprenør bliver fundet død, dagen efter hans projekt er stemt igennem. Der er nok at se til for chefefterforsker Dan Sommerdahl (Peter Mygind) og resten af drabsafdelingen hos Helsingør Politi.

Imens nye mordsager skal opklares, spidser trekantdramaet mellem Dan Sommerdahl, hans ekskone Marianne Sommerdahl (Laura Drasbæk) og hans makker og bedste ven Flemming Torp (André Babikian) til. Marianne og Flemming er blevet kærester, men de ved ikke, hvordan de skal fortælle Dan om forholdet. Dan er særligt følsom, da han sørger over sin mors død.

Efter flere fejlslagne forsøg får Marianne og Flemming endelig sat Dan i stævne, og til deres store overraskelse reagerer Dan med en velsignelse af deres forhold. Han trænger også selv til at komme videre, mener han – og koncentrerer sig i stedet om det, han gør bedst: At arbejde.

Politiinspektør Hanegaard (Lotte Andersen) er alt andet end begejstret for situationen. Det giver politiassistent og Dans svigersøn, Benjamin (Mathias Käki Jørgensen), en chance for at bevise sit værd, og han står samtidig over for en vigtig beslutning sammen med kæresten Laura (Mia Helene Højgaard).

Kurt Ravn i rollen som den lokale fisker Otto er en af de nye medvirkende i 'Sommerdahl'. (Foto: Henrik Petit / TV 2)

Kurt Ravn i rollen som den lokale fisker Otto er en af de nye medvirkende i 'Sommerdahl'. (Foto: Henrik Petit / TV 2)

Nye medvirkende i tredje sæson

I tredje sæson er der også nye medvirkende i ’Sommerdahl’. Det drejer sig blandt andet om den ældre, lokale fiskehandler Otto, der spilles af Kurt Ravn. Han serverer en rigtigt god frokost til glæde for hele politistationen, og holdet bruger også gerne hans gode forbindelser i byen, når der skal opklares sager.

Ny i serien er også karakteren Josefine Sundby, kaldet 'Jo' (spillet af Maibritt Saerens), der arbejder som kystvagt i Helsingør. Hun møder først og fremmest Dan i arbejdsøjemed, da hun bliver involveret i en mordopklaring, men holder sig ikke tilbage med at vise interesse for ham. Josefine er 45 år og har to børn fra et tidligere ægteskab. Med andre ord passer hun godt til Dan … hvis ellers han tør give kærligheden en chance.

Blandt sæsonens gæsteskuespillere kan nævnes Helle Fagralid, Anne Marie Helger, Jens Sætter-Lassen, Niels Ellegaard, Birgitte Raaberg, Finn Nielsen, Sarah Boberg og Caspar Phillipson.

Fra optagelserne af tredje sæson af 'Sommerdahl': Kystvagten 'Jo' (spillet af Maibritt Saerens) i samtale med Dan Sommerdahl (Peter Mygind med ryggen til). (Foto: Henrik Petit / TV 2)

Fra optagelserne af tredje sæson af 'Sommerdahl': Kystvagten 'Jo' (spillet af Maibritt Saerens) i samtale med Dan Sommerdahl (Peter Mygind med ryggen til). (Foto: Henrik Petit / TV 2)

Ny instruktør på sæsonens første fire afsnit

Også på instruktørsiden er der nye kræfter bag ’Sommerdahl’, idet Rumle Hammerich har instrueret sæsonens fire første afsnit.

- Jeg elsker at instruere tv-serier og at arbejde med filmhåndværket. I de senere år har jeg instrueret en del tungt, vådt, gråt og mørkt tv-dramatik som eksempelvis ’Broen’, så da Janni Helleskov, producer hos Sequoia Global Alliance, spurgte, om jeg ville lave sommermord i højt solskin og med et glimt i øjet, var jeg ikke i tvivl. Især med Peter Mygind i hovedrollen. Vi har tidligere arbejdet sammen helt tilbage på ’Taxa’-serien, og Peter er en skuespiller, der giver rigtigt meget af sig selv, så det er et samarbejde, jeg virkelig har set frem til, siger Rumle Hammerich og fortsætter:

- Fokus har været at holde fast i seriens hjerte og optimere det, der er ’Sommerdahl’s varemærker: Masser af solskin, plots man kan gætte med på, og interessante karakterer, der lige præcis balancerer på kanten af virkeligheden. Jeg har arbejdet rigtigt meget med skuespillerne for at få et godt drive i scenerne og holde det emotionelle spil mellem hovedkaraktererne levende.

- Derudover er der virkelig mange store og små karakterer i hver episode, og det har været en fornøjelse at møde alle de unge stjerner, gamle koryfæer og skønne skuespillere, jeg ikke har mødt før. Det er en særlig disciplin og kræver mod at hoppe ind midt i en serie og fyre en rolle af, så den falder ind i stilen. Jeg har været meget imponeret og har været glad for disse kreative møder, siger Rumle Hammerich.

Læs mere om - og se trailer og billeder fra - den nye sæson af 'Sommerdahl' i TV 2s pressekit.

 

 

Seneste nyt

25. maj 2022

Tilbage på TV 2: Hjulmand udtog landsholdet – live fra Kvægtorvet

Link til Tilbage på TV 2: Hjulmand udtog landsholdet – live fra Kvægtorvet
25. maj 2022

De er tilbage. Se UEFA Nations League på TV 2 og TV 2 PLAY

Link til De er tilbage. Se UEFA Nations League på TV 2 og TV 2 PLAY
23. maj 2022

Medieaftale er et hårdt slag mod TV 2

Link til Medieaftale er et hårdt slag mod TV 2

Billede {0} af {1}