NENT og TV 2 DANMARK indgår forlig i årsrabatsag ved Østre Landsret

TV 2s hovedkontor på Kvægtorvet i Odense. (Foto: Agnete Schlichtkrull / TV 2)

TV 2s hovedkontor på Kvægtorvet i Odense. (Foto: Agnete Schlichtkrull / TV 2)

31-03-2022
Af: TV 2 Kommunikation

NENT hæver derudover sagen ved Østre Landsret. Dermed er sagen om TV 2s betaling af ulovlighedsrenter til staten og NENTs erstatningskrav mod staten også afsluttet.

NENT og TV 2 DANMARK har indgået forlig i den sag, som NENT anlagde ved Østre Landsret i 2006, og dermed kan der sættes punktum for en årelang strid om den årsrabat, som TV 2 anvendte i perioden 2000-2011.

Efter Højesterets afgørelse i 2011 om TV 2s anvendelse af årsrabatten verserede der en langvarig og omfattende syn- og skønsproces ved Østre Landsret, hvor sagkyndige skønsmænd vurderede, om årsrabatten indebar faktiske tab for TV 2s konkurrenter.

NENT havde krævet 1,4 mia. kr. med tillæg af procesrenter i erstatning. Med forliget mellem NENT og TV 2 er sagen nu forligt på et væsentligt lavere beløb – i alt 430 mio. kr. Hver part bærer egne omkostninger.

NENT hæver derudover sagen ved Østre Landsret. Dermed er sagen om TV 2s betaling af ulovlighedsrenter til staten og NENTs erstatningskrav mod staten også afsluttet.

Forliget afspejler, at TV 2 ønsker at afslutte den langvarige sag og se fremad.

- Tvisten om TV 2s årsrabat har nu pågået i over 15 år, og der har været afholdt en historisk langvarig syn- og skønsproces. TV 2s ønske har været at få en fornuftig afslutning på den langvarige sag. Derfor er jeg glad for, at NENT og TV 2 har forligt sagen på et væsentligt lavere beløb, end NENT havde lagt an til. Nu kan begge parter kigge fremad, siger Jimmy Maymann, bestyrelsesformand i TV 2 DANMARK, og fortsætter:

- Efter at sagen ved Østre Landsret er hævet, er TV 2 endelig fri af de store retssager fra fortiden, der har klæbet til os i mange år, og som vi nu lægger bag os. Årsrabatten er udfaset for længe siden, og den delvise licensfinansiering af TV 2 stoppede med udgangen af juni 2004, men sagerne har ligget som en tung dyne over TV 2. Det er en stor glæde, at vi nu kan fokusere på den igangværende digitale omstilling af virksomheden og investere i det public service-indhold, som skal sikre, at TV 2 er en stærk dansk public service-aktør mange år frem.

 

 

Seneste nyt

25. maj 2022

Tilbage på TV 2: Hjulmand udtog landsholdet – live fra Kvægtorvet

Link til Tilbage på TV 2: Hjulmand udtog landsholdet – live fra Kvægtorvet
25. maj 2022

De er tilbage. Se UEFA Nations League på TV 2 og TV 2 PLAY

Link til De er tilbage. Se UEFA Nations League på TV 2 og TV 2 PLAY
23. maj 2022

Medieaftale er et hårdt slag mod TV 2

Link til Medieaftale er et hårdt slag mod TV 2

Billede {0} af {1}